Herfst

Herfst

Herfst in Apeldoorn

Kleurenpalet van rood, oranje & goud

De zomer mag dan voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we onze avonturen in de natuur moeten stopzetten. Integendeel! De herfst tovert het bos om in een kleurenpalet van rood, oranje en goud. Hét moment om je camera te pakken en erop uit te trekken voor wat prachtige plaatjes. En genieten we niet allemaal van het door-de-bladeren-schoppen geluid tijdens een boswandeling? Als je geluk hebt, hoor je misschien ook het indrukwekkende burlen van de herten in deze periode. Kijk tijdens je boswandeling ook naar beneden, de vele paddestoelen zijn echte fotomodellen! Wil je van het seizoen proeven? Dat kan onder andere bij de oude Olifantenschuur waar vers geplukte appels op je liggen te wachten, of geniet van een wilddiner.

Fietsen in de herfst in de Veluwse bossen
Veluwsche Stoomtrein in de herfst in Beekbergen
Fietsen langs het Apeldoornse kanaal in de herfst
Blauwe vishuisje in de herfst in het paleispark in Apeldoorn
Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn in de herfst

Wild eten!

Knusse overnachtingen

Slecht weer tip

Shop till you drop

Een druilige dag? De Apeldoornse binnenstad biedt ruim 2km² winkelplezier. In de Hoofdstraat vind je de grote ketens en in de zijstraatjes zie je vooral boetiekjes. De binnenstad is modern, maar kijk ook eens omhoog; boven de moderne gevels zie je vaak prachtige Jugendstil-elementen terug. Uitgewinkeld? Schuif dan aan bij één van de vele horeca-adresjes die Apeldoorn rijk is.

Meer informatie
Dille en Kamille in Apeldoorn

Kom wild spotten

Zelf op pad

Bekijk de wildspotkaart!

Opzoek naar edelherten, reeën, vossen, zwijnen en Schotse hooglanders in en om Apeldoorn? In de Kroondomeinen, bij het Aardhuis en op de Loenermark is de kans om wild te zien behoorlijk groot. Maar daarnaast zijn er nog veel meer plekken in de dorpen rondom Apeldoorn waar je bij uitstek wild kunt spotten. Vergeet je verrekijker niet!

Wildspotkaart
Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in de herfst
Deelerwoud in de herfst
Uitkijktoren in Berg & Bos in de herfst
Landgoed Staverden op de Veluwe
Herfst in de bossen van Apeldoorn

Eten & drinken

Knusse tip!

Slecht weer, maar wel zin in een gezellige borrel, lunch of diner? Neem dan zeker eens een kijkje bij Restaurant & Boutique Hotel Nº15. Hier geniet je midden op de Veluwe (voor de openhaard!) van de lekkerste gerechten, cocktails, wijnen en speciaalbieren. Of verblijf in het gezellige en knusse Boutique Hotel.

Meer inspiratie voor jouw knusse Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn