Outdoor­activiteiten

Apeldoorn is een stad in beweging. Alle denkbare soorten sport worden er beoefend: van voetbal tot honkbal en van hardlopen tot schermen. Vaak op hoog niveau! Hier vind je de mooiste bossen van Nederland. Je kunt uren dwalen door uitgestrekte en gevarieerde wouden. Bereid je voor op de nodige klimmetjes, want het is er heuvelachtig. En neem je verrekijker mee voor de wilde zwijnen en edelherten die je hier kunt ontmoeten.

Bekijk het aanbod

De leukste wandelroutes

Fietsroutes langs knooppunten

Paardrijden

Ontdek de Veluwe te paard

De Veluwe is de ideale plek om een mooie buitenrit te maken. Je kunt rond Apeldoorn verschillende dagtochten maken, maar ook via een uitgebreid en uniek knooppuntennetwerk aangelegd voor de recreatieve paardensporter zelf je route samenstellen. Ook zijn er leuke plekken om met je paard te overnachten.

Ontdek de routes
Paardenhotel

Leer meer over Apeldoorn met deze audiotours

Stadswandelingen

Actief op het water!

Suppen op het Apeldoorns kanaal

Suppen

Lekker buiten actief zijn op het water? Bij SUP School Apeldoorn leer je ontspannen suppen. Heb je het suppen eenmaal onder de knie, dan ligt heel waterrijk Nederland aan jouw voeten!

Meer informatie
Kano varen

Kanovaren

Kanovaren op het Kanaal in Loenen! Het Apeldoorns Kanaal is een verkenning per kano zeker waard. Het is een rustig vaarwater, en langs de oever loopt een kleine weg waar weinig verkeer over gaat.

Meer informatie

Klimbos

In Apeldoorn is één van de vier unieke locaties van Klimbos Nederland gevestigd: Klimbos Veluwe. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen, beleef je een waanzinnig avontuur, middenin de natuur.

Meer informatie
Klimbos in Apeldoorn

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn