Groene rijkdom

Groene rijkdom Apeldoorn

Mocht je het nog niet weten: Apeldoorn staat op nummer 1 in de lijst van groenste steden van Nederland! Niet alleen ligt onze stad in het hart van de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland, ook de lokale natuur heeft je veel te bieden. Voor avonturiers en liefhebbers van outdooractiviteiten zijn de mogelijkheden eindeloos. Fietsen, wandelen, klimmen: overal een nieuw stukje natuur te ontdekken. Ook onze andere groene juwelen zoals de stadsparken, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en natuurpark Apenheul verwelkomen je met open armen!

Groen en royaal

Apeldoorn is het kloppende hart van de groene Veluwe. Wij zijn trots op het royale groen dat ons heeft gemaakt tot wie we zijn. Groen is niet alleen een kleur, het zit diep geworteld in ons DNA. We genieten ervan en zijn vastbesloten er ook goed voor te zorgen. Beleef het zelf en sluit je aan bij ons avontuur naar een duurzame en groenere wereld!

Hoog Buurlo

Ontdek onze groene schatten

Beleef de natuur

Ieder seizoen zijn charme

Kom wild spotten!

Wil je wild spotten? Voor het spotten van wilde dieren hoef je absoluut het vliegtuig niet in te stappen richting verre oorden… Apeldoorn leent zich als hoofdstad van de Veluwe uitstekend als avontuurlijk decor. Met wat geluk, of hulp van een ervaren gids maak je de kans op het spotten van wild aanzienlijk groter. Vergeet je verrekijker niet!

Meer informatie
Wild spotten in de bossen van Apeldoorn

Ontdek meer van Apeldoorn!

#inapeldoorn