Zomer

Zomer

Ontdek de zomer in Apeldoorn

Bruisende stad

Zwoele zomeravonden, wie houdt er niet van? De Apeldoornse binnenstad bruist met gezellige pleinen waar je heerlijk kunt neerploffen voor een verfrissend drankje. De vele geveltuintjes creëren in dit seizoen het gevoel van een groen stadspark. Er is in de zomer altijd wel iets te beleven, zoals het jaarlijks terugkerende Openlucht Filmfestival en de StadsOase. Ook buiten de stad liggen genoeg verrassingen op je te wachten. Ervaar het plezier van zelfgeplukt fruit en bloemen in één van de pluktuinen. Neem een verfrissende duik in het Boschbad of dwaal door de schaduwrijke paden van het Paleispark. Om de zomer in stijl af te sluiten, geniet je vanaf half augustus van de paarse heidevelden bij het Leesten, Hoog Buurlo of de Asselsche heide.

Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Kapelstraat in de zomer
Wandelen in het paleispark in Apeldoorn Het Loo
Groen en zonnig terras bij Martins in Apeldoorn
Dille & Kamille in de binnenstad van Apeldoorn
Gezellig terras van Guusje in de binnenstad van Apeldoorn

Verrassend leuke buitenterrassen

Mooi weer tips

Purple rain!

Heide in bloei

Van half augustus tot half september: dat is volgens velen de mooiste tijd van het jaar op de Veluwe. Je geniet dan namelijk van de meest prachtige, uitgestrekte heidevelden. Spot deze prachte velden bijvoorbeeld bij Hoog Buurlo, de Loenermark, het Leesten of Kroondomein Het Loo.

Heidevelden in bloei bij Hoog Buurlo

Op stap met deze interessante audiotours

Hier scoor jij een lekker ijsje

Bezoek Apeldoorns kroonjuweel

Paleis Het Loo

Ga in de zomer zeker op bezoek bij Paleis Het Loo! Naast het prachtige paleis met haar ingerichte vertrekken en de pas geopende ondergrondse uitbreiding zijn er vele activiteiten in de tuinen en stallen voor jong en oud. Bezoek de prinsen- en prinsessendagen of ontdek de tuinen van het Loo die ook wel als Versailles van Nederland bekend staat. Ga zeker het dak op van het paleis, het uitzicht is adembenemend! Reserveer ten alle tijde vooraf online je ticket.

Ontdek Paleis Het Loo
Prinsessendagen bij Paleis Het Loo in Apeldoorn

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn