Welkom in de binnenstad!

Binnenstad Apeldoorn Centrum

Ontdek het aanbod

Welkom in de prachtige binnenstad van Apeldoorn. Neem plaats voor een lunch of uitgebreid diner bij de horeca of kom lekker een dagje winkelen en struin langs de vele winkels in het centrum van Apeldoorn. Het aanbod is groot; je vindt hier zowel kleine, Apeldoornse boetiekjes als grote ketens. Bezoek eens een theater-, concert of cabaretvoorstelling, geniet van een film of vergaap je aan bijzondere exposities. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Winkelen in het centrum

Uitgelicht

Streetpaintings in de binnenstad

Heb jij de kunstwerken in de binnenstad al ontdekt? De streetpaintings zijn onderdeel van het project ‘Spelen en bewegen in de binnenstad’. Naast dat ze de stad mooier maken, nodigen de kunstwerken uit om te spelen en te bewegen! We lichten de vijf unieke streetpaintings één voor één uit. Ontdek de verhalen achter elk kunstwerk en laat je inspireren om zelf een kijkje te komen nemen!

Meer informatie

Praktische informatie

Koopzondag

Lekker shoppen? De koopzondagen zijn hiervoor een uitstekende gelegenheid. Van oorsprong was de koopzondag in Apeldoorn altijd op de eerste en laatste zondag van de maand, maar we zien gelukkig dat er steeds meer winkels elke zondag geopend zijn. Daarom is het in Apeldoorn elke zondag koopzondag. Hoe fijn is dat?!

Meer informatie

Praktische informatie

Apeldoorn is gemakkelijk te bereiken met de auto, openbaar vervoer of met de fiets. Reis je met het openbaar vervoer, plan je reis dan voor vertrek. Reis je met de fiets? Dat is makkelijk! De binnenstad is perfect te bereiken met de fiets. Je fiets stallen kan in een van de gratis overdekte fietsenstallingen!

Meer informatie

Lokale horeca-adresjes

Audiotours door hartje centrum

Uitgelicht

11x historische verhalen van de binnenstad

Apeldoorn kent een rijke geschiedenis die de stad, de omliggende dorpen en de natuurlijke omgeving haar prachtige identiteit geeft en tot op de dag van vandaag voelbaar en merkbaar is. Weet jij bijvoorbeeld waar de Kapelstraat zijn naam aan dankt, of wat er zich vroeger afspeelde bij Het Achterom? Zo leer je jouw stad pas écht kennen!

Lees meer

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur!

#inapeldoorn