7x smakelijk vega(n)

7x smakelijk vega(n)

Vega(n) eten bij Sizzles at the Park in Apeldoorn

Stap in de smaakvolle wereld van vegetarisch eten in Apeldoorn. We wijzen je graag de weg naar diverse restaurants die overheerlijke vegetarische gerechten serveren. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon nieuwsgierig naar vleesloze opties, in Apeldoorn vind je altijd een plekje met smaakvolle opties! 

Don Quichotte

Ongedwongen tafelen in een sfeervol monumentaal pand uit 1897, dat is de kracht van Don Quichotte. Al sinds 2000 een vertrouwd adres voor veel Apeldoorners. Op de menukaart staan voornamelijk klassieke gerechten uit de Franse/internationale keuken, maar je kan er ook een heerlijk vegetarisch gerecht scoren. Denk hierbij aan een huisgemaakte groentetaart met zachte gorgonzolasaus of champignons granités met kaassaus en cashewnoten. Loopt het water je al in de mond?

Restaurant Recht

Een deurtje verder vind je Restaurant Recht; een gezellig restaurant gehuisvest in een stijlvol monumentaal pand. Met de slogan ‘Recht uit het hart’ geeft restaurant Recht uitdrukking aan de passie waarmee er wordt gewerkt: die staat voor het bereiden van ‘eerlijk’ én heerlijk eten, gekoppeld aan de passie om er helemaal te zijn voor hun gasten. Hier kan je kiezen tussen heerlijke vegetarische gerechten op het menu. Probeer bijvoorbeeld de gnocchi of ga voor een suggestie van de chef!

Sizzles at the Park

Een avond Sizzles staat garant voor een avond lang genieten. Het restaurant is al jarenlang bekroond met een Michelin ‘Bib Gourmand’. Sizzles at the Park is een prachtige plek voor onvergetelijke culinaire ervaringen. Maandelijks verandert hier de menukaart met elke maand nieuwe lekkere vegetarische gerechten. Ook het drie-, vier- of vijfgangenmenu kan je hier geheel vegetarisch bestellen!

Sizzles at the Park in Apeldoorn
Vega(n) eten bij Sizzles at the Park in Apeldoorn
Culinair genieten bij restaurant Sizzles at the Park in Apeldoorn
Culinair genieten bij restaurant Sizzles at the Park in Apeldoorn

Spicebrush de Proeverij

Bij restaurant Spicebrush de Proeverij stel je een eigen menu samen van drie gerechten. Combineer dus oneindig tot je de perfecte selectie hebt gevonden. Deze gerechtjes presenteren ze vervolgens op één bord. Ook hier serveren ze de heerlijkste vegetarische opties, keuzestress!

Buddha Garden

In een monumentale villa aan de rand van het centrum zit de charmante Thai Buddha Garden waar je authentieke gerechten voorgeschoteld krijgt. Meesterchef Pau Srisukyai was één van de eerste Thaise chefs in Oost-Nederland. Hier hebben ze genoeg vegetarische opties op de kaart staan. Een aanrader voor liefhebbers van de Thaise keuken!

Mazar Afghaans Restaurant Apeldoorn

Bij Mazar kan je terecht voor heerlijk Afghaans eten. Op de kaart staan talloze gezonde en vegetarische gerechten. Kun je niet kiezen? Geen probleem; hier houden ze van shared dining! Ze serveren hier vaak de gerechten zo dat je alles kunt delen. Je kunt ook kiezen voor een proeverij, met verschillende koude en warme voor- en hoofdgerechtjes. Bij Mazar ga jij niet met een lege buik de deur uit!

Guusje

Voor vegetarische opties ben je bij Guusje aan het juiste adres! Bestel bijvoorbeeld een bietenburger met pecannoten of ga voor de gebakken paddenstoelen met vegan aardpeersaté. Deze hotspot zit ook nog eens middenin de Apeldoornse binnenstad in een gezellig pand met leuke zithoekjes. Mooi meegenomen: ze proberen hier zoveel mogelijk lokale en duurzame producten te gebruiken.

Gezellig terras van Guusje in de binnenstad van Apeldoorn
Vega(n) eten bij Guusje in Apeldoorn
Guusje in Apeldoorn in de winter
Zomer op het terras bij Guusje in Apeldoorn
Guusje in Apeldoorn in de winter

Combineer je etentje met

#inapeldoorn