Lente

Ontdek de lente in Apeldoorn

Kleur in de stad

Als de winter zich terugtrekt, ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Onze bossen, parken en vogels komen tot leven en jij ook! De stadsparken krijgen kleur door krokussen en tulpen en zijn dan ook een perfecte plek om te picknicken in het voorjaarszonnetje. En laten we eerlijk zijn, wat is er beter dan fit worden in de frisse buitenlucht? In de stadsparken is daarvoor genoeg plek met sportveldjes en avontuurlijke speeltuinen. Voorjaar in Apeldoorn betekent ook dat er allerlei attracties zoals Apenheul en de Julianatoren hun deuren weer openen. Jij kan één van de eersten zijn om ervan te genieten. Pak die kans en trek erop uit!

April in Apeldoorn
Natuur in het paleispark in Apeldoorn
Prachtige natuur in het paleispark in Apeldoorn
Bloemen en fontein in de paleistuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn
Herten bij het Aardhuis in Apeldoorn

Bezoek een stadspark!

Hier haal jij de lekkerste snacks voor jouw voorjaarspicknick!

Delicatessenwinkel Knul van Smul in Apeldoorn

Knul van SMUL

Ga voor je bezoek aan een stadspark bijvoorbeeld langs Knul van SMUL. Hier vind je heerlijke borrelplanken, tapas, verse maaltijden en luxe belegde broodjes. Of ga voor de bekende smultas; een tas gevuld met heerlijke hapjes, brood en smeersels. In de winkel vind je ook heerlijke kazen, worsten, tapenades en delicatessen, oftewel: de perfecte ingrediënten voor een picknick!

Knul van SMUL
Het Kaaslokaal in de Apeldoornse binnenstad

Het Kaaslokaal

De picknick thuis is niet compleet zonder een blokje kaas! Elke kaassoort heeft zijn eigen verhaal en smaak. Hilde en Laura van Het Kaaslokaal laten je als bezoeker proeven en vertellen je met veel passie over echte kaas. Van schapenkaas tot geitenkaas en van mozzarella tot kazen die direct van de boer vandaan komen: er is voor iedere liefhebber wat wils!

Het Kaaslokaal
De Nootzaak in de Apeldoornse binnenstad

De Nootzaak

De geur van vers gebrande noten komt je tegemoet zodra je langs het pand van De Nootzaak loopt en maakt het bijna onmogelijk om niet even naar binnen te hoppen. Hier scoor jij de lekkerste noten en chocolade voor de picknick!

De Nootzaak Apeldoorn

Ontdek de attracties

Cultuur snuiven

Bewonder Radio Kootwijk

Dompel je onder in de geschiedenis van één van de meest opmerkelijke gebouwen van Nederland: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Dit monumentale pand werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw met een speciaal doel gebouwd: voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Je kunt op diverse data het gebouw met artdeco architectuur bezoeken met gids en ontdek meer over de boeiende historie van het zendstation.

Ontdek Radio Kootwijk
Radio Kootwijk

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn