Op safari in eigen land

Op safari in eigen land

Stap in de wereld van avontuur en wilde ontmoetingen, want een safari in Apeldoorn biedt meer dan alleen het spotten van wilde dieren. Je verkent de prachtige natuur en hun geschiedenis, en je ontdekt afgelegen plekken die zelden door anderen worden bezocht. Kortom: een leerzame en vaak onvergetelijke ervaring. In de omgeving van Apeldoorn zijn er verschillende safari mogelijkheden: te voet, per fiets en zelfs met een Land Rover. Omarm je innerlijke Indiana Jones en ga op ontdekkingstocht!

Ga eens Van het pad

Stel je voor… je scheurt over ongerepte Veluwse paden met een comfortabele maar krachtige Land Rover. Je ogen en oren staan op scherp voor een puzzeltocht vol verrassingen. Met een beetje geluk kruist misschien zelfs een hert je pad. Dát klinkt toch als het echte safari gevoel? Met een Land Rover van Van het Pad verlaat je zowel letterlijk als figuurlijk de begaande wegen. Je zit hoog en droog waardoor je geniet van een prachtig uitzicht, over bossen en uitgestrekte heidevelden. Van het pad heeft verschillende routes uitgezet over de Veluwe met mooie picknick plekken onderweg. En als je het aandurft… kun je zelfs overnachten in de daktent!

Proef het seizoen met Wildpraat

Voor de echte culinaire avonturiers onder ons is een wildbelevenis bij Wildpraat een onmisbare kans om te ervaren wat wild eten écht betekent. Je leert van de boswachter, die het gebied op zijn duimpje kent, en van de jager, die met veel liefde over het vak vertelt. Zelfs als je bekend bent op de Veluwe leer je gegarandeerd iets nieuws. Het draait bij Wildpraat niet alleen om de dieren; het gaat ook om de planten, de paddenstoelen en hoe de verschillende seizoenen smaken. Misschien word je door de kok zelfs uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen bij het koken. Liever toekijken? Dat kan natuurlijk ook. Wachtend op je heerlijke maaltijd, kun je genieten van een knisperend kampvuur en gezellige gesprekken bij de sfeervolle wildhut.

Proef en beleef de Veluwe met Wildpraat in Apeldoorn
Proef en beleef de Veluwe met Wildpraat in Apeldoorn
Proef en beleef de Veluwe met Wildpraat in Apeldoorn
Proef en beleef de Veluwe met Wildpraat in Apeldoorn

Safari met je collega’s: Teamtripper

Een safari met je collega’s tilt het concept van een “heisessie” naar een compleet nieuw niveau! Bij Teamtripper komen luxe en avontuur samen, te midden van een rustige en inspirerende omgeving. Door samen off-grid te gaan, krijgen jullie de kans om elkaar beter te leren kennen, effectiever samen te werken en als team te groeien. Na een dag vol creativiteit en samenwerking is er ruimte om te ontspannen en te genieten. Hier heeft Teamtripper allerlei mogelijkheden voor: denk aan een diner onder de sterren of zelfs een ballonvaart om de Veluwe vanuit een geheel nieuw perspectief te bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wandel je Wildwise

Heb jij altijd al eens in alle vroegte in de natuur willen zijn? Wanneer de zon langzaam opkomt en de wereld begint te ontwaken? Dankzij Wildwise gids Sebastiaan kan het! Een enthousiaste natuurgids die een schat aan kennis met zich meedraagt. Hij wijst je op planten, sporen en dieren die je anders misschien zou hebben gemist. Wonend in een boswachtershuis heeft Sebastiaan genoeg verhalen die de Veluwe tot leven brengen. Sluit je aan bij een wandeling, maak een Land Rover-tour of waag je zelfs aan een korte expeditie met een overnachting in het bos. Een Wildwise ervaring verandert niet alleen hoe je naar de natuur kijkt, maar inspireert je ook om bij te dragen aan de toekomst ervan.

Oog in oog met de Wisent

Wist je dat de Wisent, ook wel bekend als de Europese bizon, één van de bedreigde diersoorten in Nederland is? Dit indrukwekkende dier was meer dan duizend jaar volledig verdwenen uit ons land. Gelukkig hebben we sinds 2016 weer een kudde mogen verwelkomen op de Veluwe. Met hun massieve bouw en brede schouders zijn ze een imposante verschijning. En door hun donkere vacht en ogen net een wandelende schaduw. Je moet dus goed opletten om ze te zien! Met een ervaren gids van Staatsbosbeheer aan je zijde is de kans groter dat je deze sociale maar schuwe dieren spot. Samen ga je op zoek naar de sporen die ze achterlaten. Wie weet sta jij binnenkort oog in oog met deze beschermde diersoort!

Ga voorbereid op pad!

Safari checklist

Overtuigd om binnenkort op safari te gaan? Met deze checklist ben je klaar om de wildernis te temmen:

  1. Met een verrekijker kun je dieren en vogels vanaf een afstand dichterbij halen. Zo zit je dichterbij de actie!
  2. Camera of smartphone: zodat je die prachtige herinneringen kunt koesteren en delen met anderen.
  3. Wildspotkaart: om je kansen op het spotten van wild te vergroten
  4. Ga voor de ultieme fotogenieke wildsafari-look. Kies comfortabele, neutrale kleding in aardetinten. Voeg een hoed en zonnebril toe voor stijl én bescherming. En vergeet stevige schoenen niet voor avontuurlijke stappen in de natuur.
Wildobservatiepost Loenen

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn