Op pad met je hond

Op pad met je hond

Op pad met de hond in Apeldoorn

Lekker op pad met je trouwe viervoeter? Op een aantal plekken in en rondom Apeldoorn mag ‘ie lekker rondrennen en ravotten! Bekijk onze tips hieronder.​

4 x losloopgebieden in Apeldoorn

Berg en Bos

Ten zuiden van Koningin Julianatoren in Apeldoorn ligt een leuk, gedeeltelijk omheind losloopgebied voor honden. Het losloopgebied ligt in de wijk Berg en Bos ingeklemd tussen de Amersfoortseweg en de Soerenseweg. Het gebied is erg populair bij (lokale) hondenbezitters, dus er zijn altijd genoeg vriendjes om mee te spelen. Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Juniperlaan of langs de Amersfoortseweg of de Soerenseweg.

Dennenheuvel

Tegenover Randerode aan de Zr. Meijboomlaan is een deel van het landgoed Dennenheuvel toegankelijk met loslopende honden, de auto kan aan de kant van de weg geparkeerd worden. Je kunt ook aan de Arnhemseweg voor het viaduct met de A1 parkeren en van deze kant het bos ingaan. In het bos loopt een spreng waar de honden heerlijk kunnen afkoelen.

Asselsestraat

Bovenaan de Asselsestraat ongeveer 100 meter de Zandeweg op ligt een geheel omheind losloopgebied waar de honden heerlijk kunnen ravotten en niet weg kunnen lopen. Op doordeweekse dagen is het hier redelijk druk met honden van hondenuitlaatservices.

Orderbos

Ten zuidwesten van Apeldoorn ligt het Orderbos; een heuvelachtig bosgebied met veel naaldbos, oude beukenlanen en een prachtige spreng. Hier vind je bij de sportvelden rond de Kleibergweg ook een klein losloopgebied voor honden van ongeveer 23 ha groot. Niet erg groot maar een prima losloopgebied voor als je in de buurt bent/woont en een fijne wandeling wilt maken. In het overige bos moeten de honden wel echt worden aangelijnd. Parkeren kan (gratis) aan De Kleiberg of aan de Asselsestraat.

Op deze kaart van Gemeente Apeldoorn kun je meer losloopgebieden voor je hond terugvinden.

Hond in de natuur bij Het Leesten
hond wandelen
Hond in bos
Hond in de natuur bij Het Leesten

Plekken rondom Apeldoorn

Kootwijkerduin – Kootwijk

“Dit hondenlosloopgebied, ongeveer 56 hectare groot, is volledig omrasterd. Het gebied is toegankelijk via de Veluwe Parkeerplaats aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Na het oversteken van de weg ben je meteen in het losloopgebied. Het gebied is ideaal voor het uitlaten van je hond. Het landschap is gevarieerd, met wandelpaden die door heide, heuvels, zandvlaktes en bosgebieden lopen. Genieten!

Bussloo en Kievitsveld – Wilp en Emst

In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) zijn honden van harte welkom bij de twee recreatiegebieden Bussloo in Wilp en Kievitsveld in Emst. In die periode mogen honden ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Je wordt wel verzocht om de hondenpoep zelf op te ruimen. Parkeerkosten bedragen respectievelijk € 3,- en € 4,- en kunnen per pin betaald worden bij de automaat op de parkeerplaats. Op Bussloo kun je bij Kiosk de Robbertskamp (te bereiken via ingang 2) iedere zondag terecht voor een kop koffie of een snack.

Hondenbos en natte neuzen route bij Het Leesten – Ugchelen

Bij natuurgebied ’t Leesten vind je een echt hondenbos met een hondenlosloopgebied en een natte neuzenroute. Je kunt gratis parkeren en loopt vanaf het parkeerterrein zo het omheinde hondenbos in. Dit is een natuurgebied van 10 ha dat officieel een hondenlosloopgebied is. Het gebied is omheind, dus je hond kan er niet tussenuit glippen.

Naast het hondenbos is er nog een gemarkeerde natte neuzen route. Deze route kun je starten vanaf de parkeerplaats en is 3,1 km lang (hij loopt deels door het hondenbos). Goed te volgen via de groene paaltjes met een witte hond erop. De route loopt zowel met de klok mee als tegen de klok in, waardoor je de natte neuzenroute dus in twee richtingen kunt lopen. De hond mag los op de natte neuzenroute, maar dient op korte afstand en onder controle te blijven. Je kunt je wandeling bij Bospaviljoen het Leesten starten of afsluiten met koffie, lunch of iets anders lekkers!

Ontbreekt jouw favo uitlaatspot in dit rijtje? Laat het ons weten! Mail jouw tip naar redactie@apeldoornpartners.nl.

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn