6x Actief avontuur

6x Actief avontuur

Actief en avontuurlijk in Apeldoorn

Ontdek Apeldoorn op een actieve manier! Voor avonturiers zijn er eindeloze mogelijkheden om in de buitenlucht te genieten. Zoek de adrenaline op tijdens het mountainbiken op uitdagende paden, verken de weelderige bossen te paard, geniet van verfrissende watersporten zoals suppen en kanovaren, daag jezelf uit in het klimbos voor een avontuur hoog tussen de bomen, of beleef gezellige familiemomenten met een potje minigolf. Of je nu op zoek bent naar spanning, ontspanning, of plezier voor het hele gezin, Apeldoorn biedt een scala aan buitenactiviteiten die zowel beginners als ervaren avonturiers zullen aanspreken. Ga eropuit! De Veluwe is te leuk om binnen te zitten. 

1. Mountainbiken

Ontdek de opwinding van mountainbiken op de prachtige Veluwe. Verken uitgestrekte bossen, kronkelende paden en geniet van de diversiteit van het adembenemende landschap rond Apeldoorn. Met mountainbikeroutes voor alle niveaus biedt deze regio een geweldige ervaring voor iedereen die de natuur op twee wielen wil verkennen.

Mountainbiken
Fietsen in de bossen van Apeldoorn

Mountainbikeroute tip!

MTB Zandenwoudroute (52 km)

Een fraaie route met een aardige lengte ten zuiden van de A1 nabij Apeldoorn voornamelijk over brede paden. De route kent één rijrichting en de bewegwijzering is het internationale mountainbike teken in het zwart op een witte achtergrond.

Meer informatie

2. Paardrijden

De Veluwe is de ideale plek om een mooie buitenrit te maken. Je kunt rond Apeldoorn verschillende dagtochten maken, maar ook via een uitgebreid en uniek knooppuntennetwerk aangelegd voor de recreatieve paardensporter zelf je route samenstellen. Ook zijn er leuke plekken om met je paard te overnachten.

Paarden in het bos
Paardenhotel
Paardrijden in het bos

3. Op het water

Lekker buiten actief zijn op het water? Bij SUP School Apeldoorn leer je ontspannen suppen. Heb je het suppen eenmaal onder de knie, dan ligt heel waterrijk Nederland aan jouw voeten. Of kom kanovaren op het Kanaal in Loenen! Het Apeldoorns Kanaal is een verkenning per kano zeker waard. Het is een rustig vaarwater en langs de oever loopt een kleine weg waar weinig verkeer over gaat.

Suppen
Kano varen
Suppen op het Apeldoorns kanaal

4. Klimmen

Klimbos Veluwe, het klimbos der klimbossen! Vanaf het vroege voorjaar kun je weer regelmatig klimmen en klauteren in het bos. Je vindt er maar liefst negen verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen. Klimbos Veluwe in Apeldoorn is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!

Klimbos in Apeldoorn
Klimbos Veluwe in Apeldoorn

5. Minigolf

Op het terrein van het grootste en mooiste openluchtbad van Nederland, het Boschbad in Apeldoorn, ligt één van de oudste minigolfbanen van Nederland. Een perfecte locatie om recreatief een balletje te slaan. Ook bij Minigolf USA, gelegen aan de recreatieplas Bussloo, beleef je een plezierige dag minigolf. De baan is aangelegd in een fraaie bosrijke omgeving. Je speelt op kunstgras & door de glooiende greens is het een hele uitdagende opgave (voor zowel jong als oud) om de bal te putten!

6. De lucht in!

Bij Airport Teuge kan je een spectaculaire tandemsprong boeken met een ervaren parachutist. Of kies voor een rondvlucht! Een rondvlucht in een zweefvliegtuig is al een beleving op zich. En dan kan je ook nog is jouw favoriete plekken vanuit vogelperspectief bekijken! Kies voor een rondvlucht boven jouw woonplaats of boven je favoriete natuurgebied. Liever met beide benen op de grond? Geniet dan van de vliegtuigen die langskomen of boek een rondleiding.

Combineer je avontuur met

#inapeldoorn