5 x pluktuinen

5 x pluktuinen

April in Apeldoorn

Natuurlijk wil je gezond – en het liefst – zo vers mogelijk eten. Onbespoten groente en fruit vind je volop in de Apeldoornse pluktuinen. Bij Stadsakkers in Zuidbroek koop je de lekkerste biologische producten in de verswinkel. En vanaf juni pluk je in Wenum-Wiesel zelf je fruit bij Pluktuin Apeldoorn. Leuk voor kinderen om zelf te zien waar de groenten op hun bord precies vandaan komt! En kies je voor lokale producten, dan is je ‘footprint’ ook nog eens kleiner. Driedubbele win-win! In deze vijf pluktuinen kan je op schattenjacht naar de meest verse groente, fruit en bloemen. Plukken maar!

Wenum Hoeve

Producten uit de regio én van eigen erf! Dat vind je op de Wenum Hoeve in Wenum-Wiesel. De Wenum Hoeve beschikt over een eigen bloemen- en pluktuin. Kom gezellig mooie kleurrijke bloemen plukken en snoepen van de verse aardbeien uit de pluktuin. Pluk verse kruiden die je kunt gebruiken om het vlees of de krop sla uit de boerderijwinkel op smaak te brengen of verras je moeder, vriendin of buurvrouw met een mooi fleurig boeket bloemen. Tip: bezoek ook de boerderijwinkel waar je de lekkerste producten uit de regio scoort.

Stadsakkers

Bij de StadsAkkers in Zuidbroek vind je een groot veld waar de lekkerste biologische groenten, fruit en kruiden worden geteeld. Zo vind je er onder andere aubergine, bieten, diverse kruidsoorten, wortels, courgette, paprika, venkel, komkommer, koolsoorten en nog veel meer! StadsAkkers is elke werkdag van maandag tot vrijdag geopend tussen 10.00 en 15.00 uur. De groenten en kruiden worden geoogst waar je bij staat. Verser kan niet!

Pluktuin Apeldoorn

Pluktuin Apeldoorn ligt in het prachtige Wenum-Wiesel aan de Wieselse Kampweg 41 op het terrein van Hoveniersbedrijf het Vinkenest. Vanaf het voorjaar tot aan de winter kun je hier zelf groenten oogsten en bloemen plukken. Gezond, onbespoten, vers en smakelijk is wat deze pluktuin biedt.

Moestuin Havenpark

Plukken in de binnenstad? Het kan! De moestuin in het Havenpark is een initiatief van Groei & Bloei Apeldoorn. Het wordt sinds 2015 gerund in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Omnizorg, Stimenz en de Wijkraad Centrum. De vrijwilligers werken hier iedere woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt dan langskomen om groente, fruit of bloemen te plukken tegen een klein bedrag.

Wildplukken

Er zijn verschillende groenten, noten, vruchten en kruiden in het wild die je kunt eten. Wil jij weten welke soorten er in Apeldoorn te vinden zijn? Neem dan eens een kijkje op wildplukwijzer.nl of download de app. Ook kan je hier je geheime parels zelf toevoegen!

Pluktip

Pluk met respect voor de natuur: pluk slechts wat je nodig hebt voor eigen consumptie en beschadig geen plantjes. Via onderstaande link kan je per maand zien wat er in het wild te plukken is.

Meer informatie over plukken

Ontdek meer groene hotspots

#inapeldoorn