5 x leuke gratis uitjes in Apeldoorn

5 x leuke gratis uitjes

Ontdek de boomkroonjuwelen in Stadspark Berg&Bos in Apeldoorn

Plezier in de stad hoeft niet duur hoeft te zijn! Van muzikale middagen tot wild spotten, Apeldoorn biedt volop mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar vermaak zonder kosten. Wij zetten 5 leuke gratis uitjes voor je op een rijtje! 

1. Loop een audiotour

In Apeldoorn kun je diverse wandelroutes beleven via je eigen smartphone. Onderweg krijg je op verschillende locaties aanvullende info in de vorm van geluid, tekst en beeld. Bekijk hier alle audiotours die je gratis kan lopen met behulp van de Apeldoorn Stories app op je smartphone. Neem een volle mobiel mee, je oortjes en ga op pad!

Audiotour De Gouden Jaren van Apeldoorn in de binnenstad van Apeldoorn met de Apeldoorn Stories app
Ontdek de boomkroonjuwelen in Stadspark Berg&Bos in Apeldoorn
Spelen in de binnenstad met de Apeldoorn Stories audiotour Apen in de Stad in Apeldoorn
Ontdek het koninklijk spoor van Apeldoorn met de belevingsfietsroute Royal Ride
Audiotour buitenmuseum Royals in Apeldoorn in de binnenstad van Apeldoorn onderdeel Apeldoorn Stories

2. Kom wildspotten!

Voor het spotten van wilde dieren hoef je absoluut het vliegtuig niet in te stappen richting verre oorden… Apeldoorn leent zich als hoofdstad van de Veluwe uitstekend als avontuurlijk decor. Met een beetje geluk, veel geduld en tips is het mogelijk om zonder begeleiding één of meerdere dieren van de Big 5 van de Veluwe in je vizier te krijgen. Om je naar de mooiste én daarvoor meest geschikte plekken te verwijzen, hebben we alle spotlocaties in de omgeving verzameld op een wildspotkaart. Van wildparken waar je 100% zeker een goede foto kunt maken tot wildobservatieplaatsen waar je in het ‘wild’ op avontuur gaat in de hoop verrast te worden. Vergeet je verrekijker niet!

Wildobservatiepost Loenen
Wild spotten in de bossen van Apeldoorn
Wildobservatiepost Loenen
Wild spotten in de bossen van Apeldoorn

3. Beklim een uitkijktoren

Apeldoorn en de Veluwe is echt iets om vanaf de hoogte te zien. Dan zie je namelijk hoe gigantisch het heuvelachtige landschap is. Een uitkijktoren is dé manier om met andere ogen naar je omgeving te kijken. De meest geliefde uitkijktoren is de Zandloper op het Kootwijkerzand. Vanaf de top kijk je over de gigantische Veluwse woestijn en bij goed weer zie je zelfs Radio Kootwijk liggen. In Stadspark Berg & Bos vind je een tweede uitkijktoren van maar liefst 26 meter hoog! Als jij naar boven durft, wordt je beloond op een kilometers ver uitzicht over de stad Apeldoorn en de uitgestrekte bossen.

Uitkijktoren de Zandloper bij Kootwijk in Apeldoorn
Bijzondere uitkijkpunten Apeldoorn
Uitkijktoren in Berg & Bos in de herfst

4. Geniet van livemuziek en entertainment

Ontdek het bruisende hart van Apeldoorn met gratis livemuziek en entertainment. Een perfect voorbeeld hiervan is het Bluescafe, waar iedere zondag livemuziek te horen is. Voor de liefhebbers van een divers aanbod biedt Gigant elke zondagmiddag vanaf 16.15 uur gratis concerten in hun Muziekcafé. En als je zin hebt in een gezellige avond, organiseert Finnegan’s elke eerste maandagavond van de maand een spannende Pubquiz. Voor het meest actuele overzicht van deze en meer evenementen, neem zeker een kijkje in onze Uitagenda.

5. Met de kids

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen voor alle leeftijdscategorieën, van peuter tot puber. Stadspark Park Berg & Bos is bijvoorbeeld een heerlijk middagje uit. In deze bosrijke omgeving kun je naar het Hertenkamp maar ook wilde zwijnen aanschouwen. Het park bevat tevens een grote speelweide met een waterspeelplaats, een groot klimrek, veel picknickruimte en de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! Of kom lekker ravotten in de speeltuin of knuffelen met de dieren in één van de kinderboerderijen in Apeldoorn. Een middag vol speelplezier en gratis toegang!

Duik met je neus in de boeken! Rondneuzen in kinderboeken is op zich al heerlijk, maar de bibliotheek biedt veel meer dan enkel boeken. CODA organiseert regelmatig gratis voorleesuurtjes voor de kleintjes of biedt creatieve kinderactiviteiten en workshops. De speciale activiteiten vind je terug in onze Uitagenda! Heb jij een CODA bibliotheekpas of een Museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het CODA Museum gratis! Kinderen t/m 15 jaar mogen altijd gratis naar binnen.

Daarnaast zijn er in en om Apeldoorn diverse leuke wandelroutes die je kunt ondernemen met kinderen. We hebben hier de leukste speurroutes voor je verzameld.

 

Kinderboerderij Malkenschoten in Apeldoorn
Kinderen bezoeken CODA Museum in Apeldoorn
Spelen in de binnenstad met de Apeldoorn Stories audiotour Apen in de Stad in Apeldoorn

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn