6 x Vaderdag tips

Borrelen in de binnenstad van Apeldoorn

Zondag 16 juni is het Vaderdag! Wil jij je vader verrassen? Met deze tips die we voor jou verzameld hebben moet dat zeker lukken. Ga eropuit en verras hem met een leuke activiteit in Apeldoorn!

#1 Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark

Deze zomer is er iedere zondag vertier in de Apeldoornse binnenstad. Onder de noemer Royal Sundays wordt uitgepakt met een breed scala van kleinschalige activiteiten, evenementen en straattheater. Zo kun je iedere zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur genieten van livemuziek in het Oranjepark. Vanuit de muziektent word je in de warme middagzon getrakteerd op een optreden. Neem je picknickmandje mee of bestel wat lekkers bij de cateringwagen. Er zijn klapstoeltjes te huur voor € 1,- of neem je eigen stoeltje mee.

#2 High beer

Zin om even gezellig bij te kletsen met je vader? Bezoek dan samen de gezellige binnenstad en geniet van een lekker drankje bij één van de vele horecagelegenheden. Ga bijvoorbeeld voor een lekker biertje bij Puik Bieren of Proef-Locaal Het Achterom of ga voor een heuse High Beer bij Het Stadscafé, Rembrandt of De Graaf van Vlaanderen.

Puik Bieren in de binnenstad van Apeldoorn

 

#3 Bezoek Radio Kootwijk

Dompel je op Vaderdag onder in de geschiedenis van één van de meest opmerkelijke gebouwen van Nederland: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Dit monumentale pand werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw met een speciaal doel gebouwd: voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indie. Je kunt op zondag 19 juni het gebouw met artdeco architectuur bezoeken met gids en ontdek meer over de boeiende historie van het zendstation. Combineer het met een wandeling door de omliggende natuur en brengt een bezoek aan de monumentale pomphuisjes.

Radio Kootwijk

#4 Een ritje in de stoomtrein

Samen met het gezin een ritje maken in de stoomtrein? Dat kan! Een perfect uitje voor Vaderdag. Het stoomt namelijk weer regelmatig op de Veluwe. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt met haar nostalgische stoomtrein ook op zondag 16 juni tussen Apeldoorn en Eerbeek.

Veluwsche Stoomtrein in de herfst in Beekbergen

#5 Op pad met een E-chopper

Je vader vandaag nog even extra verwennen? Huur een E-Chopper of E-Fatbike en verken de prachtige omgeving die de Veluwe te bieden heeft!

#6 Cultuur snuiven

Is je vader dol om musea? Bezoek dan samen op Vaderdag eens één van de leuke museumopties in Apeldoorn! Bewonder bijvoorbeeld het vernieuwde Paleis Het Loo, bezoek CODA Museum of neem een kijkje bij ACEC.

Fontein in de paleistuinen bij Paleis Het Loo in Apeldoorn

#inapeldoorn