Ontdek het cultuurkwartier

Cultuurkwartier in binnenstad Apeldoorn

Het Cultuurkwartier is te vinden in het stadshart van Apeldoorn. Hier komen muziek, dans, beeldende kunst, theater, film en literatuur samen. Zo kun je een filmpje pakken en dit ideaal combineren met een bezoek aan het museum. Bekijk het aanbod!​

ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is een ruimte voor tentoonstellingen en activiteiten. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals lezingen, theater en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd.

ACEC in Apeldoorn
Kunst bij ACEC in Apeldoorn
Expositie bij ACEC in Apeldoorn
Expositie bij ACEC in Apeldoorn

CODA Museum

In CODA Museum komen verschillende disciplines samen onder een dak. Een eigentijds museum, stedelijk archief en openbare bibliotheek. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, informatie en educatie. Ook vind je hier het CODA café, waar je o.a. een lekkere kop muntthee of uitgebreide lunch kunt bestellen. Bij de centrale ingang van CODA vind je ook een toeristisch informatiepunt met toeristische informatie.

CODA Museum bezoeken in Apeldoorn
CODA Apeldoorn
CODA Museum bezoeken in Apeldoorn
CODA Museum bezoeken in Apeldoorn

GIGANT

Direct naast CODA ligt GIGANT. Een combinatie van poppodium, filmhuis, café en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. Voorbeelden van filmspecials zijn ‘Ontbijt & Film’ op zondagochtend en ‘Boek & Film’ in samenwerking met CODA.

Zomercafé bij GIGANT in Apeldoorn
Buitenkant van GIGANT in Apeldoorn
Filmzaal in GIGANT
Uitgaan bij GIGANT in Apeldoorn

Cultuurkwartier

Van Reekumplein

Tussen de culturele instellingen in, die samen het Cultuurkwartier vormen, vind je het Van Reekumplein. Verscholen tussen GIGANT en CODA Museum in. Op dit plein kun je rustig een tijdschrift lezen, picknicken met vrienden, genieten van de rust of je lunch uit het CODA Café nuttigen. ’s Zomers wordt het Van Reekumplein ingenomen door diverse zomerse initiatieven. In het begin van de zomer opent het Cultuurkwartier het culturele seizoen met festival Bloeiend! Daarnaast vinden er op de zondagmiddagen edities van het minifestival StadsOase plaats en worden er buitenfilms vertoond.

Cultuurplein bij GIGANT in Apeldoorn

Vue Bioscoop Apeldoorn

Waar je bij GIGANT kunt genieten van de beste arthouse films, presenteert Vue Bioscoop Apeldoorn de allernieuwste blockbusters. Daarnaast worden er – net als bij GIGANT – regelmatig filmspecials georganiseerd, zoals ‘Ladies Only’.

Theater Orpheus

Theater Orpheus is een van de vijf grootste theaters in Nederland. Ieder seizoen vind je hier een gevarieerd aanbod aan optredens, vaak van grote namen. Van theaterconcerten, klassieke muziek, cabaret tot toneelstukken. Daarnaast kun je voorafgaand aan (of na) de voorstelling terecht in het restaurant voor een heerlijk diner.

Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn
Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn
Congres bij Theater & Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn
Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn
Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn

Bewonder musea

#inapeldoorn