11 x verrassende terrassen

Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn

Kijk je er net als wij elke keer weer naar uit om met vrienden te genieten van een heerlijk drankje op het terras? Maar wil je een keer iets extra’s? Want een drankje met vrienden wordt nog leuker als je daar een bijzondere locatie bij bedenkt. Precies om die reden gingen wij eropuit en zochten we 11 verrassende terrassen in Apeldoorn die perfect zijn om bij mooi weer te bezoeken!

Proef-locaal Het Achterom

In de Mariastraat vind je Proef-locaal Het Achterom, een gemeentelijk monument dat zich schuilhoudt aan het einde van een smalle steeg. Het Achterom beschikt over een huiselijke binnenkamer, een grote serre en een prachtige, groene binnentuin. Daarnaast is de stadsbrouwerij, waar de Veluwse Schavuyt is geboren, in dit pand gevestigd. Vers getapte, Apeldoornse biertjes! Het Achterom is typisch zo’n verborgen pareltje in de binnenstad van Apeldoorn waar je echt van het bestaan af moet weten om er te komen.

Gezellige binnentuin bij Proef-Locaal Het Achterom in Apeldoorn
Proef-Locaal Het Achterom in de binnenstad van Apeldoorn
Kom gezellig borrelen, lunchen of dineren bij Proef-Locaal Het Achterom in Apeldoorn
Gezellige binnentuin bij Proef-Locaal Het Achterom in Apeldoorn
Gezellige binnentuin bij Proef-Locaal Het Achterom in Apeldoorn

Huize Bloem

Huize Bloem; een genietplek op één van de mooiste plekken op de Veluwe, aan de rand van het dorpje Lieren, vlak naast de spoorlijn van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Bij Huize Bloem word je verwelkomd door Hetty ten Hove, die dagelijks heerlijke verse lekkernijen bakt van producten uit eigen tuin. Aardbeien, walnoten, bessen, appels en pruimen garanderen eerlijke, smakelijke en oergezonde producten. Hier zit je gegarandeerd de hele dag goed.

Brasserie & Wijnbar Martins

Martins Brasserie is de plek voor de beste koffie en het lekkerste gebak. Maar je kunt hier ook kiezen uit wel 50 wijnen en vervolgens lekker relaxen en borrelen in de verborgen tuin. Tel daar het aardige, gastvrije personeel en de heerlijke snacks bij op, et voila, je middag/avond is compleet.

Groen en zonnig terras bij Martins in Apeldoorn
De serre van Martins Brasserie in Apeldoorn
Binnentuin van Martins Brasserie in Apeldoorn

De Boschvijver

Op een rustgevende plek in Park Berg & Bos is restaurant De Boschvijver gevestigd. Deze adembenemende locatie, gelegen aan de prachtige bosvijver, leent zich bij uitstek voor een lekkere borrel. Hier kun je ultiem genieten tussen de bomen met uitzicht op de fontein.

Eet & Drink Lokaal Aardhuis

Eerst een rondje wandelen? Strijk dan na je wandeling eens neer bij het Aardhuis voor een kop koffie, lunch of een glaasje wijn. Twee vliegen in één klap! Eet & Drink Lokaal Aardhuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Het Aardhuis in Apeldoorn
Hert in de bossen bij het Aardhuis in Apeldoorn
Het Aardhuis in Apeldoorn

Brasserie Het Nieuwe Jachthuis

Deze sfeervolle brasserie is gevestigd in het voormalige jachthuis van koning-stadhouder Willem III en is gelegen op het mooiste punt van het pittoreske Hoog Soeren met zicht op de voormalige dorpsbrink, de monumentale kapel en de glooiende akkervelden, door de dorpelingen “klein Zwitserland” genoemd. Of je nu komt voor een kopje koffie met gebak, lunch of diner, een borreluurtje met of zonder hapje, alleen of met een groter gezelschap, ze hebben bij Brasserie Het Nieuwe Jachthuis (in overleg) voor elke gelegenheid iets passend te bieden.

De Graaf van Vlaanderen

Genieten op een gezellig terras met een grote achtertuin en dan ook nog eens een ruim aanbod aan bieren; dat kan bij De Graaf van Vlaanderen! Met 15 tapbieren, 200 bieren op de fles en een wekelijks wisselend assortiment seizoens-bieren onderscheiden ze zich al bijna 15 jaar. Hier geniet je op een gezellig terras met een grote achtertuin waar het goed toeven is.

Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn

Bospaviljoen ’t Leesten

Ultiem genieten midden in de natuur? Bospaviljoen ’t Leesten is een horecagelegenheid gelegen in een prachtig natuurgebied vlakbij Apeldoorn. Het is een mooi vertrekpunt voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Zo kun je jouw ommetje makkelijk combineren met een verfrissend drankje op het terras.

SOAP

Voetjes in het zand en een drankje in de hand; hier kan je genieten! Midden op het industriële Zwitsalterrein in Apeldoorn ligt SOAP, een restaurant en bar op het nieuwe stadsstrand in Apeldoorn en altijd heerlijk in de zon. Want het terras is zo gemaakt dat, als de zon schijnt, hij er vol op staat. Genieten!

Stadsstrand SOAP in Apeldoorn
Stadsstrand SOAP in Apeldoorn
Stadsstrand SOAP in Apeldoorn

De Proeftuin Hoenderloo

Een lekker drankje combineren met een actief uitje? Dat kan bij De Proeftuin Hoenderloo. Dit is dé pleisterplaats voor actie: crossfietsen, minigolf, speelbos, feesten, workshops en proeverijen. Op een unieke plek omringd door het prachtige landschap van de Veluwe. Na een gezellige activiteit rust je hier heerlijk uit op het zonnige of overdekt terras.

Van der Valk Hotel Apeldoorn

De Hoteltuin van Van der Valk Hotel Apeldoorn is een heerlijke plek om op het terras te zitten, omringd door een prachtig landschap met vijvers, wilde bloemenweides en een moestuin. Hier scharrelen kippen en Bonte Bentheimer varkens rond, en zorgen bijen voor honing bij het ontbijt. Een toegewijd team onderhoudt de tuin, waardoor het een levendige en gezellige plek is.

Combineer je bezoek met

#inapeldoorn