Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is de unieke nalatenschap van een van de meest markante echtparen uit de Nederlandse geschiedenis: Anton en Helene Kröller-Müller.

De natuur van Het Nationale Park de Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens je tocht door het Park kom je door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert.

Ontdek het park al fietsend of wandelend

Genieten van de pracht van een natuurgebied doe je nog meer als je dat actief doet. Wandelend of fietsend bijvoorbeeld. In het Park zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Dus pak een gratis Witte Fiets of trek je wandelschoenen aan, want er valt in het park een wereld te ontdekken!

Museonder

Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld, gevestigd in het Bezoekerscentrum. Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. De tentoonstelling neemt je mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk beland je zelfs in het middelpunt van de aarde.

Kröller-Müller Musuem

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij het publiek en de actualiteit.

Adres en contact

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 13
7352 TC Hoenderloo
Plan je route

#inapeldoorn