Fietsaudiotour Natuurlijk Buitenkunst

Groen in de binnenstad van Apeldoorn

Stap op de fiets langs de vele buitenkunst die Apeldoorn rijk is. Kunstkenner Jasper van der Graaf neemt je mee en vertelt je de verhalen achter de kunst. Je ontdekt wat ze betekenen en waarom dit écht Apeldoornse kunstwerken zijn.

Ontdek Apeldoornse kunst in de buitenlucht

Kom meer te weten over de Apeldoornse kunst in de buitenruimte met de fietsaudiotour ‘Natuurlijk Buitenkunst’. In de fietsroute van 18 kilometer hoor je de verhalen achter 14 buitenkunstwerken. Al fietsend ontdek je de buitenkunst die Apeldoorn rijk is. Kunstkenner Jasper van der Graaf neemt je mee en vertelt je de verhalen achter de kunst. Je komt erachter wat ze betekenen en leert meer over de gedachten van de kunstenaars, de locatie en het kunstwerk.

De route start en eindigt naast het ACEC gebouw aan de Roggestraat in Apeldoorn. Ook de interactieve audiotours Stadsnatuur en Rondje Cultuurkwartier beginnen hier. Op het nieuwe informatiebord naast de ingang van de fietsenstalling vind je een handig overzicht van de routes die hier starten.

Groen in de binnenstad van Apeldoorn
Kunst in de buitenruimte in Apeldoorn
Kunst in de buitenruimte in Apeldoorn
ACEC in Apeldoorn

Gratis Apeldoorn Stories app

De fietsroute ‘Natuurlijk Buitenkunst‘ is te downloaden via de gratis Apeldoorn Stories app. Na het scannen van de QR-code op het startpaneel naast ACEC, word je via de route naar verschillende kunstwerken genavigeerd, waarbij je bij elke werk een verhaal hoort.

De fietstour is geschikt voor jong en oud, maar neem wel een fietstelefoonhouder mee zodat de route veilig te fietsen is met je mobiel. Geen fiets mee? Onder Station Apeldoorn vind je een fietsenstalling waar je OV-fietsen kunt huren. Daarnaast is deze audiotour ook prima wandelend af te leggen. De Apeldoorn Stories app is beschikbaar in de Google Play en de Apple Store.

Over Apeldoorn Stories

In de Apeldoorn Stories app vind je diverse audiotours in en rondom de binnenstad van Apeldoorn. Van fiets- tot wandelroutes en voor jong en oud. Interessant voor bezoekers, maar zeker ook voor inwoners van Apeldoorn.

#inapeldoorn