Het ideale weekendje weg in Apeldoorn

Het ideale weekendje weg in Apeldoorn

Hoog Buurlo

Apeldoorn, gelegen in het hart van Nederland, is de perfecte bestemming voor een weekendje weg vol cultuur, natuur, en culinaire verrassingen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen uitje of een weekend vol avontuur, Apeldoorn biedt voor ieder wat wils. Volg deze gids voor het ideale weekendje weg! 

Zaterdag

Cultureel en culinair genieten

Ochtend

Begin je avontuur in de gezellige binnenstad van Apeldoorn. Verdwaal in de charmante zijstraatjes en ontdek unieke winkeltjes en boetieks. De stad ademt een ontspannen sfeer uit, waardoor je meteen in de vakantiemodus komt.

Lunch

Rond het middaguur kun je genieten van een heerlijke lunch bij één van de lokale favorieten zoals Rembrandt, Alfred Kookt, of Guusje. Deze plekken bieden niet alleen heerlijke lunchopties maar ook een warme en gastvrije sfeer.

Guusje in Apeldoorn in de winter
Alfred Kookt in de Kapelstraat in Apeldoorn

Middag

Na de lunch is het tijd om cultuur te snuiven. Een bezoek aan het CODA Museum is een must voor kunst- en cultuurliefhebbers. Dit eigentijdse museum biedt een fascinerende mix van tentoonstellingen, een stedelijk archief, en een openbare bibliotheek onder één dak. Voor een unieke ervaring, probeer de audiotour ‘Rondje Cultuurkwartier‘, waarmee je in ongeveer drie kwartier de achterliggende verhalen van kunstwerken in het centrum ontdekt.

Als alternatief kun je ‘s middags ook het indrukwekkende vernieuwde Paleis Het Loo verkennen. Door middel van paleisroutes en audioverhalen leer je hier de geschiedenis van dit majestueuze paleis en zijn bewoners kennen.

Paleis het Loo - Royale hotspots in Apeldoorn
Nieuwe uitbreiding van Paleis Het Loo in Apeldoorn
Paper Art in CODA
CODA Museum bezoeken in Apeldoorn

Avond

Voor het diner zijn er talloze opties te vinden in het centrum. Geniet van een smaakvol diner bij Martins, Mr. Murk, Buddha Garden of India Palace. Aansluitend kun je gezellig een drankje doen bij één van onze borrelhotspots.

Jurry Brink in Apeldoorn
Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Gezellige terrassen in de binnenstad van Apeldoorn
Mr Murk eten Apeldoorn

Overnachting

Sluit de dag af met een overnachting in een van de vele accommodaties in Apeldoorn. Kies bijvoorbeeld voor het Zenzez hotel of Bilderberg hotel de Keizerskroon dichtbij Paleis Het Loo en de binnenstad, of verblijf in een Wikkelhouse voor een unieke, groene ervaring midden in de Veluwse natuur.

Bijzonder overnachten in een wikkelhouse bij Stayokay Apeldoorn
Overnachten bij Hotel ZenZez in Apeldoorn
Bilderberg Hotel de Keizerskroon ligt naast Paleis Het Loo in Apeldoorn
Slaapkamer bij ZenZez in Apeldoorn

Zondag

Ontspanning in de Natuur

Ochtend

Begin je dag met een rustige start en neem de tijd om alle indrukken van de vorige dag te verwerken. Een bezoek aan het Stadspark Berg & Bos biedt de perfecte gelegenheid voor een ontspannen wandeling. Maak gebruik van de audiotour ‘Bijzonder Berg & Bos’ om meer te leren over de historie van het park en zijn natuurlijke schoonheid, of beklim de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over Apeldoorn. Dit uitgestrekte park biedt naast prachtige wandelroutes ook een spannend klimbos, ideaal voor een avontuurlijke ochtend met de kids.

Lunch

Na een ochtend in de natuur kun je genieten van een lunch in Berg & Bos bij Restaurant De Boschvijver of rijd door naar Hoog Soeren om te lunchen of op te warmen met een warme koffie en appelgebak bij Eet & Drink Lokaal Nº15. Dit is het perfecte moment om even te pauzeren en te genieten van de rustige omgeving.

Ontdek de boomkroonjuwelen in Stadspark Berg&Bos in Apeldoorn
Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn
Klimbos in Apeldoorn
Restaurant en hotel No15 in Hoog Soeren

Middag

Na de lunch bij Eet & Drink Lokaal Nº15 is het erg leuk om ’s middags een bezoek aan Het Aardhuis te brengen. Op slechts 5 minuten rijden, biedt dit historische jachthuis uit 1861, gelegen op een van de hoogste punten van de Veluwe, de ideale plek om wild te spotten! Geniet van een een rustgevende wandeling door het aangrenzende park, met de kans om edel- en damherten in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Vergeet je verrekijker niet!

Is het slecht weer? Niet getreurd! Ook dan is er genoeg te doen in Apeldoorn. In het pand van Klein Berlijn kan je bijvoorbeeld terecht bij Klein Parijs: jeu de boules-walhalla met vier banen. Klinkt goed toch? Of bezoek GIGANT als je een liefhebber bent van Arthouse films, docu’s en “vergeten” pareltjes. Nadien kan je rustig napraten in het Gigant Café, waar iedere zondag om 16:15 uur een gratis toegankelijk concert van (aanstormend) talent van over de hele wereld plaatsvindt.

Het Aardhuis in Apeldoorn
Aardhuis Museum
Hert in de bossen bij het Aardhuis in Apeldoorn
Jeu de Boulesbaan bij Klein Parijs in Apeldoorn
Herten bij het Aardhuis in Apeldoorn

Avond

Sluit je weekend af met een diner bij een van de vele gastronomische restaurants in Apeldoorn, zoals Sizzles At The Park, Klein Berlijn, Zenith of Mel & Norel, voor een smaakvolle afsluiting van een onvergetelijk weekend.

Met deze gids heb je alle ingrediënten voor een weekendje genieten.

Tot snel in Apeldoorn!

Culinair genieten bij restaurant Sizzles at the Park in Apeldoorn
Culinair genieten bij restaurant Zenith in Apeldoorn
Culinair genieten bij restaurant Zenith in Apeldoorn

#inapeldoorn