Valentijntips

Valentijntips in Apeldoorn

Valentijnsdag staat voor de deur! Op zoek naar een originele activiteit om je partner mee te verrassen? Wij helpen je! Hieronder vind je een aantal uittips voor 14 februari.

Samen uitgebreid tafelen

Toch wel de Valentijnsdag-klassieker; samen uit eten! Apeldoorn heeft op culinair gebied alles te bieden wat een fijnproever zich maar wensen kan. Want wat is er nu heerlijker dan een romantisch diner met je lief? Bekijk hier het gehele aanbod aan restaurants.

Last van keuzestress? Deze zaken bieden een speciaal Valentijnsarrangement;

Maak een romantische wandeling door Apeldoorn

Ga je op Valentijnsdag op wandeldate? In Apeldoorn vind je de mooiste bossen van Nederland en je kunt er uren dwalen door uitgestrekt en gevarieerd woud. Neem je verrekijker mee voor de wilde zwijnen en edelherten die je hier kunt ontmoeten. Bekijk al onze tips voor wandelroutes door bossen, over heide, door de stad en door wijken. Lees meer >>

Samen een filmpje pakken

Zin in een film of twee? Vue in hartje Apeldoorn biedt een zeer gevarieerde en uitgebreide programma met de nieuwste films. Bekijk hier het programma op woensdag 14 februari 2024. Liefhebbers van Arthouse films, docu’s en ‘vergeten’ pareltjes kunnen terecht in GIGANT, twee deurtjes verder, waar op Valentijnsdag maar liefst 11 films draaien! Er is zelfs een speciale Valentijnspecial met Valentijnscocktail!

VUE bioscoop in de binnenstad van Apeldoorn

Met je lief op de fiets

Royal Ride | Start: vanaf Kunstwerk ‘De Kus’ op het Stationsplein
Tijdens de belevingsfietsroute Royal Ride kom je alles te weten over het koninklijk spoor dat de Oranjes letterlijk en figuurlijk hebben achtergelaten in Apeldoorn. De route van 12 kilometer leidt deels langs de voormalige spoorlijn ‘Koningslijn’. Willem III sloot in 1876 deze lijn aan voor Apeldoorn. Tot 1950 reden over deze Koningslijn royals als regentes Emma en Koningin Wilhelmina. De Royal Ride start vanaf het kunstwerk De Kus op het Stationsplein.

Romantische wandeling door het Paleispark

Wist je dat er achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt? Als je door het park wandelt is er veel te zien, alles wijst op een koninklijk verleden. De prachtige theekoepel, de waterval, de oude schietbaan, het honden- en paardenkerkhof, het badpaviljoen, het botenhuis aan de hoge veldvijver en beeldenvijver. In het Paleispark is een hertenkamp waar je vrij tussen de herten kunt lopen, heel bijzonder. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Huisje in paleispark Het Loo in Apeldoorn

#inapeldoorn