Hoge Veluwe Loop

  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Outdoor
Hoge Veluwe Loop

Op 6 oktober 2024 wordt de 18e editie van de Hoge Veluwe Loop georganiseerd.

Startlocatie en routes

Dit jaar starten alle afstanden vanaf het evenemententerrein in het centrum van het Park. Hier starten runs over (onverharde) paden over 5,5 km, 11,5 km en 22 km. Voor de kinderen is er de Moeffierun die in drie leeftijdscategorieën wordt gelopen.

Starttijden 

Trailrun 22 km 10:00 uur

Bosloop 5,5 km 10:15 uur

Moeffierun 5-7 jaar 13:15 uur

Moeffierun 8-9 jaar 13:30 uur

Moeffierun 10-12 jaar 13:45 uur

Landschappenloop 11,5 km 14:00 uur

Tarieven voor inschrijving vindt u terug op de website.

Een deel van het inschrijfgeld voor de Hoge Veluwe Loop geldt als entreeticket voor het Park. U hoeft dus niet apart een entreeticket aan te schaffen. Iedere deelnemer aan de Moeffierun kan daarnaast gratis één ouder/verzorger meenemen het Park in. Loopt u niet mee maar komt u als supporter van een volwassen loper mee, dan heeft u voor toegang tot het Park een entreebewijs nodig (met uitzondering van één ouder/verzorger per ingeschreven kind).

Iedere route heeft zijn eigen karakter.

De trailrun van 22 km maakt veelal gebruik van kleine paden en kent meer dan 200 hoogtemeters. De 22 km biedt een uitdagend parcours voor de geoefende loper, met aan het einde nog enkele zwaardere stukken. Onderweg komt u twee waterposten met verzorging tegen. Voor deze afstand geldt een maximumtijd van 3 uur. Na deze tijd kunt u niet meer finishen.

De bosloop van 5 km is een heerlijke run voor de beginnende loper die in een mooie omgeving over goede paden wil rennen.

Onze landschappenloop van 11 km kent een grote variatie in landschappen en paden. Ook hier komt u onderweg een verzorgingspost met water tegen. 

De moeffieruns blijven in het centrum van het Park. Zo kunt u als supporter makkelijk aanmoedigen aan het begin en einde van de run.

Bereikbaarheid en parkeren

Deelname aan de Hoge Veluwe Loop is inclusief parkeren bij één van de ingangen van het Park. Vanaf de ingang raden we u aan per fiets verder te gaan richting het centrum. Wij raden u aan een eigen fiets mee te nemen, maar zolang de voorraad strekt kunt u ook gebruik maken van de Witte Fietsen die bij iedere ingang staan en gratis te gebruiken zijn binnen het Park.

Vanaf ingang Hoenderloo is het ongeveer 4 km fietsen naar de start. Vanaf ingang Otterlo is het 3 km fietsen naar de start. Ingang Schaarsbergen ligt 12 km van het centrum en is daarmee een minder voor de hand liggende keuze. Wilt u een auto meenemen het Park in, dan heeft u hiervoor een entreebewijs nodig. Deze is van tevoren in de ticketshop aan te schaffen voor € 9,25. 

Beleefmarkt

Op de beleefmarkt zorgen we voor een goede warming up en cooling down. Dit doen we op een manier die de zintuigen prikkelt en de innerlijke mens voedt waarbij gezondheid en beleving centraal staan. Zo kunt u uw eigen smoothie mixen op de enige echte smoothiefiets. Ook is er muziek en zijn er leuke activiteiten voor kinderen en volwassen. Sportservice de Vallei zorgt voor leuke sportactiviteiten en de knutselbus en het kleiatelier zijn er om kinderen van alle leeftijden creatief uit te dagen.

Inschrijven voor de Hoge Veluwe Loop kan via de website.

    Tags:

  • Kids
  • oktober
  • veluwe

#inapeldoorn