Bevrijdingsfestival Apeldoorn

  • Zwitsal Apeldoorn
  • Evenementen
Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven, en in Apeldoorn vieren we dat dit jaar weer met ons eigen bevrijdingsfestival!

Dit jaar wordt het Zwitsalpark in Apeldoorn omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Op het hoofdpodium is een brede programmering voor jong en oud, in DE LOODS draaien jouw favoriete DJ’s, in de Vrijheidstuin vind je diverse kidsactiviteiten en is er een foodcourt met foodtrucks. 

Programmering

Mainstage

THE CLARKS

JET VAN DER STEEN

POAR NEEM’N

PEER

LUCAS NICHOLAS

BOER HARM

BON YOURI

DE LOODS

WOUTER S

DINANT VAN TONGEREN

LPS COLLECTIVE

BLAZE TRAX

Kijk op de website voor de actuele programmering.

Goed om te weten

Op het festivalterrein is het alleen mogelijk om met PIN te betalen. Wel kun je bij de servicebalie een opwaardeerkaart halen en deze kaart opwaarderen met contact geld. 

Bereikbaarheid

Fiets

Goed dat je met de fiets gaat naar het Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Parkeer je fiets wel netjes in de aangegeven fietsenstalling, er zijn stallingen voor 4000 fietsen naast de hoofdingang. Fietsen zijn alleen toegestaan in de daarvoor bedoelde stallingen en niet tegen de hekken. Ten alle tijden de nooduitgangen vrij houden!

Openbaar vervoer

Het Bevrijdingsfestival Apeldoorn is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf station Apeldoorn neem je:

– buslijn 9 naar Zuidbroek.

Deze stopt op de Zevenhuizenseweg. Vanaf daar is het een paar minuten lopen, via het sluisje over het kanaal naar Zwitsal Apeldoorn.

– buslijn 11 naar Stadhoudersmolen.

Deze stopt op de Vlijtseweg (alleen op werkdagen).

Er is dit jaar een gratis transferbus van P5 Transferium Agrifirm van 16:00 tot 22:00. 

De transferbus wordt verzorgd door de Stichting Veteraan Autobussen. Deze Stichting die een grote collectie autobussen beheert en zo het mobiel cultureel erfgoed voor de toekomst wil bewaren.

Parkeren

Kom je toch met de auto? Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar nabij het Zwitsalterrein.

P3 wordt beschikbaar gesteld voor mindervaliden bezoekers (ingang Zwitsal Zuid). P1 en P2 zijn opengesteld voor bezoekers (ingang Zwitsal Noord). 

Wanneer nodig wordt parkeerplaats P6 opengesteld. Deze bevindt zich op het terrein van de gemeentewerf voor de ROC aan de Musschenbroekstraat.

Er is tevens een overvloei locatie bij de Landgoedlaan, Transferium Agrifirm. Hier rijdt een pendelbus om bezoekers van en naar het terrein te brengen. Deze rijdt vanaf 16:00 

    Tags:

  • Bevrijdingsdag
  • Binnenstad
  • mei
  • Meivakantie
  • Uitgelicht

#inapeldoorn