Koningsdag in Apeldoorn

  • Diverse locaties Apeldoorn
  • Evenementen Voor kinderen
Koningsdag in Apeldoorn

Bereid je voor op een onvergetelijke Koningsdag ervaring, want de binnenstad staat op 26 april en 27 april op het punt om te bruisen van energie en festiviteiten! Dit jaar wordt Koningsdag groots gevierd met een indrukwekkende line-up van toffe artiesten, die de straten vullen met muziek en vermaak. Maar dat is nog niet alles! De traditionele charme van Koningsdag komt ook tot leven met de geliefde kleedjesmarkt en de Oranjebazaar, waar bezoekers lekker kunnen snuffelen naar schatten en snuisterijen.

En wat is een feest zonder lekker eten en drinken? Geen zorgen, want op alle pleinen, parken & straten in de binnenstad zullen meer dan genoeg leuke horeca trucks, barren en kraampjes aanwezig zijn om smaakpapillen te verwennen. Bovendien zijn alle terrassen open en hebben allen gezorgd voor extra vermaak en entertainment, waardoor je op elke plek kan genieten van het feest!

Zo kun je bijvoorbeeld op het Rembrandtplein (kruising Deventerstraat / Hoofdstraat) de magie van de 90’s herleven en met mede feestvierders in de 00’s duiken tijdens een tweedaags muziekfeest, inclusief een kinderdisco voor de jongste. Een unieke blend van nostalgie en feestvreugde door Rembrandt en Klein Berlijn!

NIEUW: Oranjepark Apeldoorn verrijkt het feest met Prinsennacht!

Het Oranjepark staat natuurlijk al jaren bekend als feestlocatie op Koningsdag in Apeldoorn. Maar wat is er dan vernieuwd? Dit jaar vindt voor het eerst naast het evenement op Koningsdag ook Prinsennacht plaats in het Oranjepark! Een avond om lekker te eten, te drinken en te genieten van een leuke interactieve band! Interactief Zeker! Het publiek bepaalt namelijk welke muziek er gespeeld wordt.

Koningskermis: een feestelijke belevenis in Apeldoorn

Het Marktplein wordt vanaf woensdag 24 april tot en met 2 mei omgetoverd tot Koningskermis. Ontdek een uitgebreide selectie aan spannende attracties, van draaimolens tot aan uitdagende kermis spellen die iedereen zullen vermaken.

Kleedjesmarkt in de binnenstad

Op Koningsdag mag de kleedjesmarkt natuurlijk niet ontbreken! Heerlijk rondstruinen, verrast worden door iets leuks en aan het einde van de dag naar huis met je nieuwe, vaak onverwachte, aanwinst(en). De kleedjesmarkt is van 9.00 tot 17.00 uur te vinden in de Vosselmanstraat, de Roggestraat, de Paslaan, het winkelcentrum De Oranjerie, de Van der Houven van Oordtlaan, het Beekpark en het Oranjepark.

Hou de website in de gaten voor het volledige programma! 

Sport en spel in het Beekpark

In het Beekpark kun je terecht voor Sport, Spel & Jeugdactiviteiten. Er is voor elke leeftijd een gevarieerd aanbod om zich op Koningsdag kostelijk te vermaken. De attracties zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur opengesteld voor publiek.

Cultuur in het Oranjepark

Op 27 april kunnen we weer samen genieten van Koningsdag in het Oranjepark! Het Oranjepark wordt omgetoverd tot een culturele plek met verrassende kunst- en cultuuruitingen. Laat je meevoeren in een andere wereld door middel van muziek, dans, theater, sport, spel en beeldende kunst. Zowel professionele- als amateurartiesten verzorgen diverse optredens geschikt voor jong en oud. Er is een stadsoase om te relaxen en er zijn verschillende horeca gelegenheden om een drankje en hapje te halen. Kortom: genieten voor iedereen!

Horeca pakt uit

De Apeldoornse binnenstad staat bol van de feestjes tijdens Prinsennacht en Koningsdag! Zowel op het Caterplein, Leienplein, in het Beekpark, de Kapelstraat en in de steeg bij GIGANT vind je volop liveoptredens. Benieuwd naar het hele programma? Meer informatie >>

Voor alle ins & outs: bezoek de website:

Met Koningsdag om de hoek, lanceert de organisatie van Koningsdag zijn vernieuwde website, die een schat aan informatie biedt om Prinsennacht en Koningsdag tot in de puntjes te plannen. Of het nu gaat om het programma, praktische details, plattegrond, de website koninsgdagapeldoorn.nl is dé one-stop-bestemming voor alle Koningsdagvierders.

Praktische informatie:

Wat: Prinsennacht & Koningsdag Apeldoorn 2024

Wanneer: Vrijdag 26 april & zaterdag 27 april

Waar: Horecapleinen Caterplein, Leienplein en Raadhuisplein, Oranjepark, Beekpark,

Roggestraat, Nieuwstraat en tussenliggende straatjes tot aan de Markstraat in Apeldoorn.

Toegang: Gratis

    Tags:

  • april
  • Koningsdag
  • Meivakantie

#inapeldoorn