Afterslag

Afterslag

Ontdek jij op Afterslag je favoriete bands van 2024?

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De hele zondag check je 8 highlights van Europa’s belangrijkste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in onze popzaal en het café. Dit is de ultieme manier om de grote namen van de toekomst als eerst te spotten! De eerste 4 namen zijn bekend!

Binnenkort kondigen we de laatste namen aan. Elmer Elmer is een rapper en producer uit Amsterdam die haar liefde voor hiphop combineert met provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken: een schaamteloze act die een langverwachte frisse wind doet waaien in de Nederlandse hiphopscene. Ze (of hij, wat jij wil) is geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig en maakt dansbare tracks met electro-funk invloeden.

Elmer snijdt thema’s aan als bindingsangst, zelfhaat en de hypocrisie van de linkse mens, altijd in combinatie met humor, zelfspot en ranzige lyrics. Cocobolo Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die tot de verbeelding spreken en klinken als een combinatie van old-school funk, psychedelische rock en surf. Cocobolo vindt dat muziek niet alleen iets is waar je naar luistert, muziek is ook iets visueels. Daarom schrijft de band alle songs met een beeld als beginpunt. Dit beeld wordt samen met het liedje een verhaal, alsof het een korte film zou zijn. Visualiseer een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans. De verbindende factor tussen alle verschillende songs: je voorstellingsvermogen leeft helemaal op.

Droom Dit Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Verpakt in een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als je diepste liefde die langzaam wegebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. Geïnspireerd door acts als Radiohead, King Krule, Joy Division, Son Lux en Wende, ontwikkelt Droom Dit een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop. Julia Sabaté Julia Sabaté nodigt je uit voor een betoverende reis door de diepten van passie, emotie en rauwe gevoelens. Afkomstig uit een bescheiden stadje in Nederland en diep geworteld in haar Spaanse afkomst, gaat ze onbevreesd het muzikale avontuur aan om opnieuw verbinding te maken met haar voorouderlijke roots. Gedreven door haar connectie met emoties, dierbare herinneringen en persoonlijke verhalen, weeft Julia een meeslepende mix van pop met elektronische en hiphop-invloeden.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn