Stadswandelingen

Verken de charmes van Apeldoorn door middel van een stadswandeling. Met een stadswandeling krijg je de kans om de historische straten, culturele bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid te ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of gewoon een ontspannen wandeling, Apeldoorn heeft voor elk wat wils. 

Stadswandeling Groen & Royaal (2,5 of 5 km)

In de straten van Apeldoorn liggen bijzondere verhalen verborgen die je zelf ontdekt in Stadswandeling Groen & Royaal. Wat ooit begon als dorpje op de kruising van handelswegen groeide uit tot een van de groenste gemeenten van Nederland. De geschiedenis van Apeldoorn heeft dankzij Paleis Het Loo een royale tint, die in deze interactieve audiotour uit de doeken wordt gedaan.

Stadswandeling Apeldoorn (5 km)

Ontdek al wandelend het centrum van Apeldoorn. Deze route leidt langs architectuur, terrassen, beelden, water en musea en duurt ongeveer een uur. Veel plezier met het ontdekken van Apeldoorn!

Groen in de binnenstad van Apeldoorn
Groen in de binnenstad van Apeldoorn
Jugendstilpanden in Apeldoorn

Röntgen Stadswandeling (3 km)

Wist je dat de ontdekker van de röntgenstralen, Wilhelm Conrad Röntgen, in Apeldoorn is opgegroeid? Deze wandeling leidt je langs plekken waar hij gewoond heeft, op school heeft gezeten en waar hij getrouwd is en geeft je een beeld hoe zijn jeugd was in Apeldoorn.

Koninklijke Voetstappen (8,5 km)

Een prachtige wandeling door het centrum, langs Paleis Het Loo en door Apeldoornse wijken en buitengebied. De start is bij het station Apeldoorn, de route is totaal 18 km maar heeft onderweg de mogelijkheid om per bus verder te gaan.

Muziektent in het Oranjepark in Apeldoorn
Fontein in de paleistuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn
Paleistuinen bij Paleis Het Loo in Apeldoorn

Het Gidsen Collectief

Op pad met een gids in Apeldoorn

Wandelen met een gids (2 km)

Het Gidsen Collectief organiseert geregeld leuke stadswandelingen onder leiding van een gids in Apeldoorn. Op deze manier kun je Apeldoorn op een andere manier leren kennen met behulp van de wandelingen.

Bekijk de agenda

Meer inspiratie voor jouw Apeldoorn-avontuur

#inapeldoorn