Stephanie Knoors

Bij royaal denk ik vooral aan de ruimte die we in Apeldoorn hebben. Je kunt hier heel royaal leven: je hebt veel ruimte tot je beschikking als mens.

Stephanie Knoors in Apeldoorn
Stephanie Knoors
Workmode

Ongeveer 9 jaar geleden kwam ze naar Apeldoorn voor haar werk bij een reclamebureau. Inmiddels woont en werkt Stephanie Knoors (32) in zowel Apeldoorn als Amsterdam en vormt Apeldoorn een basis waar ze met liefde op terugvalt. “Apeldoorn is in the end gewoon kleiner en daar is wat mij betreft niets mis mee: je kent veel sneller mensen: de mensen uit de horeca, van de markt, in de winkels. Dat maakt het al veel sneller warmer.”

Stephanie is mede-eigenaar van The Self-Made Summit – het business event voor ambitieuze vrouwen – en Workmode, een bedrijf dat female focused co-working spaces biedt met locaties in meerdere steden in Nederland, waaronder Apeldoorn. “Workmode is de plek voor ondernemende vrouwen die zich willen ontwikkelen tot slimme en krachtige ondernemers. De locatie in Apeldoorn is een van mijn lievelingslocaties – al ben ik daar natuurlijk compleet bevooroordeeld over”, vertelt ze.

De Marktstraat in de binnenstad is wat Stephanie betreft een van de leukste straten van Apeldoorn. “Door het water wat door de straat loopt, door winkels als WAAR en leuke terrassen als Rembrandt en de Flierefluiter. We zitten echt midden in het leven.” Officieel staat ze ingeschreven in Amsterdam, maar ze spendeert ook graag tijd in Apeldoorn. In haar vrije tijd sport ze bij The Gym en The Box en bezoekt ze samen met vriend Mike graag de horeca. Er zijn veel plekken in Apeldoorn – vooral in de binnenstad – waar ze blij van wordt.

Stephanie Knoors in Apeldoorn
Rembrandt in Apeldoorn
Sizzles at the Park in Apeldoorn

Lunchroom en wijnbar Rembrandt voor een lekkere lunch of borrel, Fashion Café voor de leukste kleding, Mr. Murk om lekker te eten na een lange werkdag en Sizzles at the Park voor een drankje en dim sum aan de bar.” Ze staat met een been in Amsterdam en een been in Apeldoorn maar volgens Stephanie zijn beide steden complementair aan elkaar. “In Amsterdam heb ik altijd het gevoel dat alles mogelijkis. Apeldoorn is natuurlijk letterlijk kleiner, maar daardoor zijn de lijntjes kort en je kunt op regionaal vlak echt veel impact maken”, aldus Stephanie.

Apeldoorn heeft als stad en gemeente veel te bieden. En dat is iets wat we soms nog wel meer mogen laten zien– zo vindt ze. “Waar vind je nog meer de combinatie die we hier hebben? De faciliteiten van de stad, unieke plekken waar je cultuur kunt snuiven zoals Paleis Het Loo en het Kröller-Müller museum én het prachtige groen van de Veluwe!”

Echt Apeldoorns

“‘Eerst maar even kijken of dit gaat lopen.’ Dit hoor ik Apeldoorners regelmatig zeggen over nieuwe initiatieven. Even de kat uit de boom kijken. Maar als we met z’n allen de nieuwe initiatieven gewoon omarmen, dan is de kans veel groter dat het een succes wordt.”

Groen

“De parken en tuinen van Paleis het Loo – echt een uniek stukje groen in Nederland.”

Royaal

“Bij royaal denk ik vooral aan de ruimte die we in Apeldoorn hebben. Je kunt hier heel royaal leven: je hebt veel ruimte tot je beschikking als mens.”

Evenement

“Dat kan ik echt niet kiezen, dus een top drie: Apeldoorn Business Awards, Drakenboot Festival en Oktoberfest.”

Droom

“Iets meer de prikkel die ik in de Randstad ervaar: alles is mogelijk. Want dat is ook hier in Apeldoorn het geval, wat mij betreft hebben we goud (groen) in handen.”

#inapeldoorn