Marion van der Reijden

Qua schoonheid doet het voor mij bijna niet onder voor de uitgestrekte savannes in Afrika, zo mooi

Marion van der Reijden in Apeldoorn
Marion van der Reijden
Mountainbiker

Maaike Kuiper-Geursen (44) en Marion van der Reijden (50) verruilden hun veelal hectische leven in respectievelijk Den Haag en Almere voor een nieuwe start. De ruimte, natuur en de centrale ligging van Apeldoorn lonkte.

Maaike is getrouwd, heeft twee zoons en werkt als röntgenlaborant in het Gelre Ziekenhuis. Twee jaar geleden vertrok ze samen met haar gezin uit Den Haag richting Ugchelen. “We hebben bewust gekozen voor Apeldoorn enik vind het nog steeds elke dag een feestje om thuis te komen. De bossen, de vogels maar ook de mentaliteit van de mensen hier is anders”, vertelt ze. Marion woonde tot voor kort in Almere samen met haar man en drie kinderen. Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij het Rode Kruis, volgt ze nu de opleiding tot mantelzorgmakelaar. Om te kunnen zorgen voor hun ouders op leeftijd, ging ze met haar man op zoek naar een fijne plek in het midden van het land. Apeldoorn bleek daarop het antwoord.

“Ik voelde me vanaf het begin bijzonder thuis hier. De vriendelijke mensen, de oneindige fiets- en wandelroutes, de tastbare historie van de stad en alle voorzieningen binnen handbereik hebben ervoor gezorgd dat ik me na drie jaar een Apeldoornse voel”, aldus Marion. De twee leerden elkaar kennen bij mountainbikeclub Bar-End en spreken elkaar inmiddels ook buiten het fietsen om. Beiden zijn gek op de ruimte en natuur in Apeldoorn. Maaike wandelt veel rondom buurtschap Engeland en op ’t Leesten, scoort een ijsje bij IJskaffee De Kei en eet geregeld bij restaurant Tolhuis Vijf. Marion struint met haar honden graag door losloopgebieden. “Ik fiets ook graag in de omgeving van Hoog Soeren, Kootwijk en Assel. Die eindeloze vlaktes waar je dan doorheen fietst, doen qua schoonheid voor mij bijna niet onder voor de uitgestrekte savannes in Afrika, zo mooi”, lacht ze.

Verder bezoekt Marion regelmatig Theater Orpheus, heeft ze een fijne yogaschool gevonden aan de Deventerstraat (Léyoga) en heeft ze inmiddels een scala aan favoriete restaurants. Alles wat ze als gezin nodig hebben, is in Apeldoorn binnen handbereik. Goede scholen, gezellige sportclubs en eindeloos veel faciliteiten. “Van theater tot festivals, een openluchtbioscoop in de zomer midden in het bos en het Boschbad waar onze kinderen graag komen”, vertelt Marion. “En met Bussloo om de hoek hoef je zelfs het strand niet te missen! Ik voel mij hier gewoon welkom”, vult Maaike aan.

Echt Apeldoorns

Marion: “Het Paleis Het Loo met het mooie Paleispark. Apeldoornse uitdrukkingen zoals
‘hij is goed te pas’ leerde ik van mijn buren.”

Groen

Maaike: “Het Orderbos is mijn favoriete groene hotspot.”
Marion: “Wat ik mooi vind is hoe sterk Apeldoorn inzet op vergroening. In de drie jaar dat ik er nu woon zie ik al echt verschil. De binnenstad wordt straks een mooi groen stadspark, dat lijkt me meer dan geweldig.”

Royaal

Marion: “Bij royaal denk ik aan royaal genieten van al het moois dat Apeldoorn en de directe
omgeving mij biedt.”

Evenement

Maaike: “Het Royal Light Festival!”
Marion: “Het is bijna onmogelijk er één te kiezen, maar het Drakenbootfestival en het Bevrijdingsfestival vind ik ieder
jaar weer heel gezellig om naar toe te gaan.”

Droom

Maaike: “Blijf zo groen en open als je nu bent.”

#inapeldoorn