Jurry Brink

Ik ben met maar liefst acht panden bezig geweest, maar toen ik deze zag was ik verkocht. Alles viel op zijn plek. Het had alles wat ik wilde: glas-in-lood, mooie hoge plafonds, ruimte voor een mooi terras en een slepende verbouwing was niet nodig.

Jurry Brink in Apeldoorn
Jurry Brink
Ondernemer Mr. Murk

Toen Jurry Brink (35) hoorde dat horecapand De Pasch aan Deventerstraat 13 plek had voor een nieuwe zaak, begonnen zijn handen direct te jeuken. Inmiddels zijn we een jaar verder en draait Jurry’s zaak Mr. Murk Food & Friends als een tierelier.

Jurry is geen onbekende in de Apeldoornse horecawereld. Hij deed jaren ervaring op in een eigen onderneming en was daarna werkzaam bij Rembrandt in de Beekstraat en Gastrobar Riant in Beekbergen. “Ik vond het tijd voor iets dat echt van mezelf was”, vertelt hij. “Ik ben me maar liefst acht panden bezig geweest, maar toen ik deze zag was ik verkocht. Alles viel op zijn plek. Het had alles wat ik wilde: glas-in-lood, mooie hoge plafonds, ruimte voor een mooi terras en een slepende verbouwing was niet nodig. Eigenaar Mike van Woudenberg liet me vrij in de inrichting en dacht met me mee over hoe het allemaal nog beter zou kunnen. Ik heb de entree teruggebracht in de oude staat, met mooie granieten tegels.

Het terras was een puzzel, maar inmiddels hebben we het optimale aantal plekken, dat ook nog eens lekker in de zon ligt op mooie dagen. De bar heb ik helemaal zelf bedacht en getekend. Er is ook een klein stukje bij het pand aangebouwd, zodat ik de potentie van deze plek helemaal kon benutten. We zijn van 35 naar 61 plekken gegaan en hebben een podium ingebouwd. Door de combinatie van hoge en lage tafels is het echt een gezellig, huiselijk geheel geworden.”

Jurry Brink in Apeldoorn
In de zomer op het terras bij Mr. Murk in Apeldoorn
Lunchen, borrelen of dineren bij Mr. Murk in de binnenstad van Apeldoorn

Pand met historie

De Pasch is een pand met de nodige historie. Dat heeft Jurry deels in Mr. Murk verweven. “De eerste eigenaar van dit pand heette Klaas Murk Schimmel. Die naam heeft wel iets stoers en mysterieus. Nergens in Apeldoorn vind je iets met deze naam. Veel Apeldoorners kennen de Pasch natuurlijk, maar ik vond het te voor de hand liggend om deze naam te gebruiken. Mr. Murk is origineel en uniek.”

Geen gebrek aan personeel

Jurry en zijn team van inmiddels 18 man doen het echt samen. Hij had ook geen enkele moeite om personeel te vinden. “Ik heb personeel onder andere geworven door een sollicitatiebar te houden. Dit is een soort open huis met een dj; hartstikke gezellig. Het leidde tot maar liefst 14 aanmeldingen van jongeren die graag bij me wilden werken. Social media helpt ook mee, we zijn erg actief op Facebook en Instagram.”

Laagdrempelig en ludiek

Apeldoorners, toeristen en een grote kring van vaste gasten wisten afgelopen jaar hun weg naar Mr. Murk goed te vinden. Van opening tot sluiting is de zaak van Jurry altijd gezellig druk. “De laagdrempeligheid vind ik heel belangrijk”, legt hij uit. “De kaart is uitgebreid, maar niet complex, er hangt een ontspannen sfeer en mensen kunnen hier terecht voor de lunch, het diner, lekkere borrel of een privéfeestje in onze ruimte beneden. We hebben vaak livemuziek en ook thema’s doen het goed. Zo hebben we dit jaar al een Valentijn- en Halloween-feest gehouden. Op Koningsdag en tijdens de Nacht van Apeldoorn stond er buiten een podium. Ik heb zo vaak creatieve ideeën en het is geweldig dat ik ze nu uit kan voeren. Elke week is weer anders en die variatie kan ik erg waarderen. Ik hoop dat we in de toekomst zeker eens per maand wat ludieks kunnen doen.”

 

Lunchen, borrelen of dineren bij Mr. Murk in de binnenstad van Apeldoorn
Lunchen, borrelen of dineren bij Mr. Murk in de binnenstad van Apeldoorn

#inapeldoorn