Wandeling Wilde Veluwe

Wandeling Wilde Veluwe

Ga mee op wildwandeling tijdens de laatste lichte uren voor zonsondergang.

Het wild op de Veluwe wordt wilder

De tijd van zorgeloos grazen en wroeten is voorbij nu er weer een toppredator in het gebied leeft. Edelherten, reeën en wilde zwijnen passen hun gedrag aan. We zien dat ze op verschillende manieren reageren op de terugkeer van wolven. Alerter, mobieler en minder voorspelbaar in hun gedrag. Ze zoeken elkaar op en leven in grotere groepen.

Wolven op de Veluwe

Aanwezigheid van wolven heeft ook gevolgen voor bomen en planten. En daarmee voor insecten en vogels. Wil je meer weten over de wilder wordende Veluwe en de veranderingen bij bomen, planten, dieren, insecten en bodemleven? Veluwegids Sebastiaan neemt je graag mee op pad om je te laten zien wat we hier in het hart van de Veluwe zien gebeuren. Als je weet hoe je moet kijken, ga je het zien.

Voormalig Staatswildreservaat

Je loopt een prachtige route door het afwisselende landschap in het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Noordwest-Europa. In dit voormalige staatswildreservaat leven edelherten, wilde zwijnen, reeën, raven, dassen, vossen, wisenten en wolven in vrijheid. Na een ontspannen wandeling kom je terug bij het vertrekpunt waar een hapje en drankje op je wacht.

•Foto edelherten met dank aan Paul Milo

    Tags:

  • december
  • Herfst
  • veluwe

#inapeldoorn