Rondleiding Nationaal Ereveld Loenen

  • Nationaal Ereveld Loenen
  • Evenementen
Rondleiding Nationaal Ereveld Loenen

Ontdek de serene rust en de rijke historie van Nationaal Ereveld Loenen tijdens een gratis rondleiding iedere zondag. Een ervaren verhalenverteller neemt je mee langs de graven verscholen in het bos, en deelt ontroerende verhalen van de bijna 4000 oorlogsslachtoffers die hier hun laatste rustplaats vonden.

Wandel langs de sluimerende paden

Nationaal Ereveld Loenen is niet zomaar een begraafplaats. De graven liggen verspreid in een bosrijke omgeving, waar de stilte enkel wordt doorbroken door het ritselen van de bladeren. Hier rusten mannen, vrouwen en kinderen die hun leven gaven tijdens de Tweede Wereldoorlog en latere (vredes)missies.

Verhalen die leven in de schaduw van het bos

Iedere zondag kun je deel uitmaken van een gratis rondleiding. Een ervaren verhalenverteller neemt je mee op een tocht langs de slingerende paden, waar achter elk graf een uniek verhaal schuilgaat. De rondleiding begint om 11 uur bij de ingang en is geschikt voor families. Geen aanmelding vereist.

Een reflectie van moed in Apeldoorn

De rondleiding op Ereveld Loenen is niet enkel een terugblik op het verleden, maar een eerbetoon aan de moed van degenen die rusten in de schaduw van het bos. Een moment van reflectie dat je meeneemt op een reis door de geschiedenis en de vele verhalen die hier in de grond geworteld zijn.

    Tags:

  • dorpen
  • Meivakantie
  • zomervakantie

#inapeldoorn