Park Jachtslot Het Oude Loo open voor publiek

 • Paleis Het Loo
 • Evenementen
Park Jachtslot Het Oude Loo open voor publiek

Het park rondom Jachtslot Het Oude Loo is slechts enkele maanden per jaar geopend voor publiek; dit jaar van 2 april t/m 31 mei. In deze periode kun je dus door het parkgedeelte rondom Het Oude Loo wandelen en genieten van de bijzondere huisjes met elk een eigen verhaal en de prachtige rododendrons en azalea’s! Koop vooraf online een entreeticket voor € 2,-.

Wandelen bij Het Oude Loo

Voor het Paleispark geldt een dagentree van € 2,- (een jaarkaart kost € 10,-). Van 2 april t/m 31 mei zijn de tuinen rondom het Oude Loo dagelijks geopend en kun je hier rondlopen en genieten van de prachtige rodondendrons en azalea’s. Klik hier voor een plattegrond van het Paleispark met het Jachtslot Het Oude Loo en de Koningslaan. Bij nummer 2 op onderstaande plattegrond ligt het Jachtslot Oude Loo.

Entreetickets

Let op! In het Paleispark is een geldig toegangsbewijs nodig. Deze kun je alleen vooraf online kopen. Hieronder bij praktische info lees je daar meer over. Koop hier je tickets.

Wat is er allemaal te zien

De prachtige theekoepel, de waterval, de oude schietbaan, het honden- en paardenkerkhof, het badpaviljoen, het botenhuis aan de hoge veldvijver en de beeldenvijver zijn enkele voorbeelden van gebouwtjes en plekken die op een manier wijzen op het koninklijke verleden van het Paleispark.

Doolhof

In de tuinen is een doolhof waar Koning Willem Alexander met zijn broers Friso en Constantijn vroeger regelmatig gespeeld heeft. Ook de zonen van Pieter en Margriet van Vollenhoven hebben in dit doolhof de nodige uren doorgebracht. Het doolhof is nog toegankelijk en je kunt daar leuk verstoppertje spelen met de kinderen. Naast het doolhof ligt nog een oude kegelbaan maar deze is niet meer in gebruik.

Stenen bank

In de tuinen staat een mooie bank waar Juliana en Prins Bernhard vroeger veel gezeten hebben en van het prachtige park hebben genoten.

Rhodondenderons 

De tuinen rondom het Oude loo staan vol met rhodondenderons. Het is een prachtig gezicht als deze in bloei zijn, dit is meestal in mei. Ze hebben heel gevarieerde kleuren van licht roze tot donkerpaars.

Speelhuisje

Bij jachtslot Het Oude Loo staat een houten chaletje. Het is het poppenhuis van koningin Wilhelmina; zij heeft het cadeau gekregen van haar ouders toen ze negen jaar oud was. Let op de letter W die in het toegangshekje is verwerkt.

Theekoepel

Bij de vijver in het park bij het Oude Loo staat een mooi wit theekoepeltje, Koningin Wilhelmina gebruikte het als schildersatelier en ook de prinsesjes waren er vaak te vinden om een kopje thee te drinken.

Praktische info

 • Een dagticket voor het Park kun je alleen vooraf online kopen via deze link, toegang € 2,- per persoon. Let op: de betaalautomaten voor de toegangskaarten zijn weggehaald bij beide ingangen. Zorg dus dat je online een ticket koopt als je het Paleispark wilt bezoeken.
 • Kinderen tot 12 jaar en rolstoelgebruikers hebben gratis toegang
 • Openingstijden
 • Wintertijd: 9.00 – 17.15 uur
 • Zomertijd: 8.00 – 19.00 uur
 • Je kunt voor € 10,- p.p. een jaarkaart voor het Paleispark kopen, deze is verkrijgbaar via deze link
 • Honden en fietsen zijn niet toegestaan in het Paleispark

Bereikbaarheid

Wil je het Paleispark bezoeken? Dan kun je je auto parkeren op twee parkeerplaatsen: parkeerplaats Bosloo aan de Amersfoortseweg, deze parkeerplaats is gratis, of je kunt parkeren op de reguliere parkeerplaats van Paleis Het Loo (navigatieadres: Koninklijk Park 16, Apeldoorn). Vanaf beide ingangen kun je wandelroutes starten. 

Betaald parkeren bij Paleis Het Loo

De parkeerplaats naast het entreegebouw van Paleis Het Loo is geopend. De kosten voor parkeren bedraagt € 7,50 per voertuig. Er zijn 24 elektrische laadpalen voor auto’s en 1 voor fietsen. ​

Bereikbaarheid voor fietsers en wandelaars

Bezoekers van het Paleispark die al in het bezit zijn van een wandelkaart en lopend, met de fiets of het openbaar vervoer komen, kunnen ter hoogte van de Naald via de geasfalteerde beukenlaan het Paleispark bereiken. Bij het Stallencomplex van Paleis Het Loo zijn voldoende voorzieningen om fietsen te stallen.

 

  Tags:

 • april
 • mei
 • Meivakantie
 • Pinksteren
 • Uitgelicht

#inapeldoorn