Militaire Prestatietocht te Paard

  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Evenementen
Militaire Prestatietocht te Paard

Op zaterdag 31 augustus 2024 vindt de 23e editie van de Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) is een oriëntatietocht te paard die jaarlijks in augustus plaats vindt. Tijdens de tocht worden de capaciteiten van een paard getest als rijdier of aan de hand als pakpaard. Op de route treffen de deelnemers daarnaast verschillende uitdagingen en opdrachten aan. Hierbij kunt u denken aan schieten, springen, ringsteken en een behendigheidstest. Voor de deelnemers zit de uitdaging in het zo goed mogelijk de route afleggen door verschillende terreinen met het paard, waarbij het paard ten allen tijde fit genoeg moet zijn om door te gaan. Voor, tijdens en na de wedstrijd worden de paarden gekeurd door zowel een hoefsmid als een dierenarts.

De deelname aan de MPTTP gebeurt altijd in teams van drie tot acht personen. In de loop der jaren is de MPTTP uitgegroeid tot één van de grootste hippische defensie-evenementen van Nederland. Niet alleen Nederlandse teams van Defensie en geüniformeerde diensten (Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine, Korps Mariniers, Korps Nationale Politie, Koninklijke Marechaussee en Korps Nationale Reserve) doen mee, maar ook steeds meer internationale teams, waaronder teams van het leger en/of politie uit andere Europese landen.

Dit internationale evenement, waarin teams een parcours met diverse behendigheidsproeven te paard afleggen, staat garant voor spectaculaire beelden. De route van MPTTP begint bij het ISK (Infanterie Schiet Kamp) van de Koninklijke Landmacht en gaat verder bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De totale route is ongeveer 35 km lang. Onderweg zijn een aantal (militaire) opdrachten opgesteld welke zij als groep moeten uitvoeren. Halverwege de route zullen de meer dan 70 deelnemers een speciale proeve afleggen op het evenemententerrein in het centrum van het Park. Hier kan u de paarden met ruiters bekijken. 

Praktische informatie

Tijdstip: van 10.30 tot 15.00 uur, vanaf 11.00 uur is er een speciale proeve voor de ruiters op het Evenemententerrein

Locatie: Evenemententerrein in het centrum van het Park

    Tags:

  • veluwe

#inapeldoorn