LEGO® Tentoonstelling Travelling Bricks

  • CODA Apeldoorn
  • Exposities & workshops
LEGO® Tentoonstelling Travelling Bricks

Meer dan een miljoen LEGO® stenen in een fantastische tentoonstelling met grote, indrukwekkende voertuigen; van paard en wagen tot koetsen, fietsen, tractoren, schepen, raceauto’s, raketten, treinen, vliegtuigen en spaceshuttles!

De manier waarop we ons vliegensvlug van A naar B kunnen verplaatsen heeft in afgelopen eeuwen een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de wereld in sneltreinvaart kleiner gemaakt. LEGO® brengt al die voertuigen fantastisch in beeld. En er wordt natuurlijk wereldwijd en op alle leeftijd gebouwd en gespeeld met LEGO®. Van veertig jaar geleden tot op de dag van vandaag, LEGO® is tijdloos! De reizende tentoonstelling Travelling Bricks beleeft zijn Nederlandse première van 21 april tot en met 25 augustus 2024 in CODA Museum Apeldoorn. In de tentoonstelling ontdek je alles over transport en vervoermiddelen en natuurlijk laat je je fantasie de vrije loop met de 200.000 steentjes waarmee je zelf een auto, fiets, boot, raket, trein of een nog niet bestaand vervoermiddel kunt bouwen! 

 

In de reizende tentoonstelling Travelling Bricks staan zee, lucht, land en ruimte centraal. In 60 scenes bewonder je ruim 120 LEGO-modellen, opgebouwd door professionele LEGO-kunstenaars. Je ziet iconische voertuigen zoals de Titanic: een LEGO-schip van meer dan zeven meter lang. En wat dacht je van een raket van drie meter hoog, een spectaculair ruimteschip of een Boeing 747? Uiteraard is er een uitgebreid activiteitenprogramma waarbij je dit voorjaar en deze zomer binnen én buiten kunt spelen, bouwen en experimenteren. 

Activiteitenprogramma

CODA biedt in samenwerking met verschillende partners tijdens de tentoonstelling een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Tour de Transport – een LEGO-blokje om brengt je op de fiets op bijzondere plekken en langs architectonische hoogtepunten op de Veluwe. Deze tour is als folder verkrijgbaar in CODA en gratis te downloaden via de website. Tijdens de tour kun je meedoen aan workshops miniatuurfotografie met LEGO.

In CODA Atelier zijn verschillende activiteiten geprogrammeerd die geïnspireerd zijn op de tentoonstelling Bouwen aan een nieuwe wereld en in CODA ExperienceLab ontdek je onder andere LEGO-robots en bouwmiddagen. In de Showroom van het ExperienceLab bezoek je de expositie Bouwen en prototyping – LEGO® als ontwerptool. Bouw mee aan een grote stad van witte LEGO-steentjes, ontdek een animatiestudio en LEGO-sieraden gemaakt door studenten van Zadkine Vakschool Schoonhoven.

In de challenge Pixelbricks creëer je bekende LEGO-scènes en figuren en als je ze te fotografeert op een mooie plek in de natuur maak je kans op prachtige prijzen! Ook zijn er workshopprogramma’s bij Travelling Bricks. Ga bijvoorbeeld onder begeleiding van kunstenaar Ernesto Lemke, bekend van het spelprogramma LEGO Masters, aan de slag met Brickpainting. Tickets voor verschillende activiteiten zijn te vinden op Eventbrite of in de activiteitenagenda op de website

CODA Archief en Erfgoed

CODA Archief besteedt tijdens de LEGO-tentoonstelling aandacht aan de geschiedenis van voertuigen. Wist je dat CODA Apeldoorn van oudsher op een kruispunt van wegen en handelsroutes ligt? Door die gunstig ligging ontwikkelde Apeldoorn zich sneller en sterker dan omliggende dorpen. Ook zijn er in de regio diverse transportmerken ontstaan zoals de Sparta, fabrikant van brommers en fietsen. De versnelde ontwikkeling van de stad werd later versterkt door de aanleg van het Apeldoorns kanaal en het spoorwegennetwerk. Meer weten over de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving? Ga dan naar www.hetgroteverhaalvanapeldoorn.nl of bezoek de vijf hotspots in CODA Centrale Bibliotheek.

Bouwen aan een nieuwe wereld 

Meer zien en meer weten over bouwen? Dat kan! CODA presenteert van 30 juni tot en met 29 september de groepstentoonstelling Bouwen aan een nieuwe wereld. Deze tentoonstelling laat het werk van vijf kunstenaars zien en heeft al uitgangspunt het manifest New Babylon uit 1963 van beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005). In dit manifest geeft hij zijn visie op de stad van de toekomst waarin hij de creatieve, spelende mens centraal stelt. Naast het werk van Constant worden er sculpturen en tekeningen getoond van Gerbrand Burger (1976), Floris Hovers (1976), Pip Passchier (1995) en Rob Voerman (1966). In de tentoonstelling zijn niet alleen kunstwerken te zien die de architectuur om ons heen onderzoeken maar ook werken die ontstaan van uit een onheilspellende visie op de (toekomst van) de wereld.

    Tags:

  • Binnenstad
  • Kids
  • Meivakantie
  • Pinksteren
  • zomervakantie

#inapeldoorn