Navigate en Bitterlemon

  • GIGANT
  • Muziek & film
Navigate en Bitterlemon

Navigate De Utrechtse rockband Navigate beweert niet de weg te kennen. Met hun rauwe alternatieve rock proberen ze grip te krijgen op wat er om hen heen gebeurt. Je hoort frustratie in de crashes van de drums, kwelling in het gegrom van de gitaren en beknelling in de teksten.

Navigate is er niet om het leven mooier voor te stellen of om het lawaai te verdringen. Ze draaien het gewoon op standje 11 en maken er iets van waar we allemaal op los kunnen gaan. Want als alles vaag is, heeft muziek tenminste nog zin. In oktober verscheen debuutalbum Nothing Ever Happens Around Here en vanavond presenteren ze dit en meer.

Bitterlemon

Bitterlemon mengt indierock met synthpop en topt het af met een dosis melancholie. De band neemt luisteraars mee met dromerige zang en mellow synth geluiden, maar zet je ook weer genadeloos hard met beide benen op de grond door middel van zwaarder geschut. Hoe dat klinkt is nu te horen op destreamingdiensten; er zijn momenteel twee singles uit van de aanstaande debuut-EP, die in samenwerking met producer Jurriaan Sielcken (Jagd, Tape Toy, Jett Rebel) werd gemaakt.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn