IVN Slootjesdag in Apeldoorn

  • Het Woldhuis
  • Evenementen Voor kinderen
IVN Slootjesdag in Apeldoorn

Ontdek op zondag 16 juni 2024 hoe bijzonder het leven is in schijnbaar doodgewoon vijverwater. Welk waterdiertje kan ook ‘s zomers schaatsen? Wie zwemt op z’n rug? Samen met IVN natuurgidsen gaan kinderen onderzoeken welke waterdiertjes in het water leven.

Wil je meedoen aan de Apeldoornse Slootjesdag dan ben je de 16e juni tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de vijver van Het Woldhuis, Woldhuis 11, Apeldoorn.

Medewerkers van het Waterschap Vallei & Veluwe verlenen medewerking. IVN zorgt voor materialen. Kosten € 2, – per deelnemend kind; (groot)ouders en begeleiders gratis!

In het water leven allerlei beestjes die je niet ziet als je langs de sloot of de vijver loopt. Hoe zien ze er eigenlijk uit? Wat eten ze en waar wonen die beestjes? Met de gidsen van IVN Apeldoorn ga je op onderzoek uit.

Dit jaar staat een speciaal beest centraal: 2024 is verkozen tot Jaar van de kokerjuffer. Waterdiertjes.nl heeft de kokerjuffer tot waterdier van 2024 benoemd. Kokerjuffers zijn leuk om te vangen omdat ze prachtige kokertjes bouwen. Maar ze zeggen ook veel over de waterkwaliteit. Als je kokerjuffers in het water vindt, is de kans namelijk groot dat het water gezond en schoon is.

Aanmelden is noodzakelijk >>

    Tags:

  • juni
  • Kids
  • zomer

#inapeldoorn