Hommage aan Duke Ellington

  • Theater & Congres Orpheus
  • Muziek & film
Hommage aan Duke Ellington

Een hommage aan Duke Ellington, een echte jazzlegende die regelmatig uitstapjes smaakte naar de klassieke muziek. Naast zijn grootste successen brengt dit concert ook unieke werken van Ellington, waarin hij jazz- en symfonieorkest bij elkaar brengt. Phion deelt het podium met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dirigent is Wayne Marshall, die zowel jazz als klassiek in de genen heeft zitten. Een swingender begin van de zomer kun je je niet wensen.

Duke Ellington

Je hoort het niet vaak, de spetterende combinatie van een jazzband en een symfonieorkest. Phion laat het horen in dit unieke concert ter ere van de vijftig jaar geleden overleden Duke Ellington. Hij was één van de allergrootsten in de wereld van de jazz met meer dan tweeduizend composities op zijn naam waarvan vele de status van wereldhit bereikten. Maar ‘The Duke’ was ook gefascineerd door klassieke muziek en schreef werken waarin hij het beste uit beide werelden wist te halen, zoals Harlem en Night Creature. Naast een aantal van deze werken hoort u ook zijn grootste successen.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Wayne Marshall

Naast Phion zit het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op het podium, één van de beste en meest succesvolle jazzensembles die ons land rijk is. En voor beide orkesten staat Wayne Marshall, de Amerikaanse dirigent die zowel jazz als klassiek in de genen heeft zitten. Hij geldt als een specialist in de muziek van grote landgenoten die in beide genres groot geworden zijn zoals Gershwin, Bernstein en natuurlijk Ellington. Of je nu jazzfan bent of liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen. Een swingender begin van de zomer kun je je niet wensen.

    Tags:

  • apeldoorn
  • Binnenstad

#inapeldoorn