Gratis dauwtrappen op Hemelvaartsdag

  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Outdoor
Gratis dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, kun je gratis dauwtrappen in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Een prachtige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het Park normaal gesproken nog gesloten zijn.

Tussen 6.00 en 8.00 uur ’s ochtends betalen wandelaars, fietsers en ruiters geen entree voor het Park. Auto’s zijn pas vanaf 8.00 uur welkom tegen het reguliere tarief, uiteraard kunt u voor die tijd wel parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingangen (tegen regulier tarief). Zin in een lekker ontbijt? Het Parkrestaurant is op Hemelvaartsdag geopend vanaf 6.30 uur en de gehele dag worden speciale dauwtrap-picknickpakketten verkocht die vooraf te reserveren zijn via deze link.

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik, waarbij men vroeger al om 3.00 uur ’s nachts opstond om zingend en op blote voeten op het gras te dansen. Hier komt de term dauwtrappen vandaan. Men geloofde in de helende werking van de dauw op het gras. Nog altijd trekken duizenden Nederlanders er ieder jaar op Hemelvaartsdag op uit om te gaan dauwtrappen.

Kijk op de website op welke data deze activiteit wordt georganiseerd en om de activiteit te boeken. dautrap

    Tags:

  • Hemelvaart
  • mei
  • veluwe

#inapeldoorn