Caesarsalade
Optioneel vegetarisch
Fiets je eigen salade bij elkaar
Salade | 4 personen | ca. 30 min.
Ingrediënten bij de boer
- 4 middelgrote eieren
- 1 krop sla
- 1/2 komkommer
- 250 gram cherrytomaten
- 1 citroen
- 50 gram harde kaas (zoals Parmezaanse kaas)
Ingrediënten bij de supermarkt
- 2 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 20 gram saladecroutons knoflook
- 70-100 gram uitgebakken spekreepjes
Ingrediënten uit je eigen kast
- 50 ml extra vierge olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op voor de eieren.
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten.
- Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en snijd de cherrytomaten in kwarten.
- Wanneer de eieren klaar zijn, laat ze dan even schrikken onder koud stromend water. Pel ze vervolgens en snijd in kwarten.
- Maak blaadjes sla van de krop sla los, was ze, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal.
- Verdeel de komkommer en cherrytomaten over de sla.
- Pers de citroen uit en meng dit met 2 el mayonaise, de mosterd en een snufje zout en peper. Klop dit met een garde los in een kom en voeg druppelsgewijs de olie toe.
- Verdeel de uitgebakken spekreepjes, eieren, dressing, croutons en kaas over de salade.
TIP: in het seizoen ook heerlijk met verse asperges van de boer.
Eetsmakelijk!