Caesarsalade

Optioneel vegetarisch

Fiets je eigen salade bij elkaar

Salade | 4 personen | ca. 30 min.

Ingrediënten bij de boer

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 krop sla
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 citroen
  • 50 gram harde kaas (zoals Parmezaanse kaas)

Ingrediënten bij de supermarkt

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • 20 gram saladecroutons knoflook
  • 70-100 gram uitgebakken spekreepjes

Ingrediënten uit je eigen kast

  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op voor de eieren.
  2. Kook de eieren ongeveer 8 minuten.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en snijd de cherrytomaten in kwarten.
  4. Wanneer de eieren klaar zijn, laat ze dan even schrikken onder koud stromend water. Pel ze vervolgens en snijd in kwarten.
  5. Maak blaadjes sla van de krop sla los, was ze, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal.
  6. Verdeel de komkommer en cherrytomaten over de sla.
  7. Pers de citroen uit en meng dit met 2 el mayonaise, de mosterd en een snufje zout en peper. Klop dit met een garde los in een kom en voeg druppelsgewijs de olie toe.
  8. Verdeel de uitgebakken spekreepjes, eieren, dressing, croutons en kaas over de salade.

TIP: in het seizoen ook heerlijk met verse asperges van de boer.

Eetsmakelijk!

#inapeldoorn