Borrelplank

Optioneel vegetarisch

Fiets je eigen borrelplank bij elkaar

Borrelplank | ca. 30 min.

Koude borrelhapjes
• Toastjes
• Kaas – jong, oud, brie, kruidenkaas en schimmelkaas
• Vleeswaren – salami, chorizo, fuet en grillworst
• Olijven
• Rauwkost en groenten – cherrytomaten, komkommer, wortel en paprika
• Fruit – druiven of meloen
• Wraps – met zalm en roomkaas of met mozzarella, tomaat en pesto
• Spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum
• Nootjes
• Dips en smeersels – aioli, hummus, tapenade en pesto

Warme borrelhapjes
• Gehaktballetjes
• Nacho’s met guacamole, kaas en zure room
• Kippenvleugeltjes

Bereidingswijze

1. Snijd de kazen in blokjes, de brie kun je in zijn geheel op de plank zetten.
2. Snijd de vleeswaren in dunnen plakjes.
3. Snijd de groenten in langwerpige sticks.
4. Maak de wraps en snijd ze in kleine rolletjes.
5. Maak de spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum.
6. Doe de dips en smeersels in leuke schaaltjes.
7. Doe de nacho’s in een kleine ovenschaal, strooi geraspte kaas erover en zet 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
8. Verwarm ondertussen ook de gehaktballetjes en kippenvleugeltjes.
9. Haal de nacho’s uit de oven en doe de guacamole en zure room op de gesmolten kaas.
10. Dan wordt het tijd om de borrelplank op te maken: je kunt het beste beginnen met de schaaltjes, leg vervolgens de ‘losse’ borrelhapjes zoals kaas, worst, fruit, spiesjes, wraps en groenten op de borrelplank. Vul het daartussen op met nootjes en toastjes en serveer de warme hapjes in losse schaaltjes erbij op tafel.

Genieten maar!

PS Heb je niet alle ingrediënten bij de streekwinkeltjes kunnen halen? Vul dan de ingrediënten van je borrelplank aan in het centrum van Twello.

#inapeldoorn