Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog

  • en 4 andere data
  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Outdoor
Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog

In het zuidelijke deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe; het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog.

In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit deel van het Park is prachtig, en is voor vele bezoekers een stuk minder bekend dan de rest van het Park.

Tijdens deze wandelexcursie bezoekt u het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar u normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. 

De excursie start bij Theehuis de Kemperberg en gaat voor een deel door moeilijk begaanbaar terrein en zal ongeveer drie uur duren.

Praktische informatie

Locatie: Theehuis de Kemperberg (5 minuten fietsen vanaf ingang Schaarsbergen)

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur

Reserveren is noodzakelijk.

Let op: Bij deze excursie wordt er van het wandelpad afgeweken en loopt u door het hoge gras. In verband met de kans op tekenbeten adviseren wij een lange broek te dragen en een trui of t-shirt met lange mouwen. 

#inapeldoorn