The Bony King of Nowhere

  • GIGANT
  • Muziek & film
The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere is het pseudoniem van de Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. In 2018 bracht hij ‘Silent Days’ uit, dat niets minder dan vier- en vijfsterren recensies kreeg en werd geprezen als zijn beste album tot nu toe.

Begin 2024 was daar het nieuwe album Everybody Knows. De eerste single ‘Are You Still Alive’ belicht bepaalde patronen van de samenleving, waaronder de impact van sociale media op verbinding en geluk. De titel van het nummer is niet zomaar een vraag. Het stelt ons gedrag in onze maatschappij op verschillende niveaus ter discussie.

Songwritinglegendes als Neil Young en Bob Dylan hebben Bram altijd gezelschap gehouden. Maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van enkele hedendaagse muzikanten. De invloed van onder meer PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin zijn herkenbaar als je naar zijn muziek luistert. Terwijl hij trouw blijft aan zijn oprechte songwritingstijl en boeiende stem, begint The Bony King Of Nowhere aan een reis naar onbekende muzikale en thematische rijken.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn