Rabbit Hole

  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Rabbit Hole

Mobiele telefoon aan! In de interactieve voorstelling Rabbit Hole vervagen de grenzen tussen on- en offline en maakt het publiek via hun telefoon onderdeel uit van Samy’s chatfora. Volg jij hem into the rabbit hole?

Samy komt zijn kamer niet uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn moeder en zus. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, eenzaamheid en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Zijn zus Hanna vindt hen vrouwenhaters, volgens Samy snappen zij juist hoe het zit. En trouwens: zijn al die linkse vrienden van Hanna niet net zo extreem? Hanna en Samy komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Rabbit Hole van de Toneelmakerij i.s.m. Theater Sonnevanck is een interactieve voorstelling dicht op de huid van de tijd. In deze unieke cross-mediale omgeving zijn de grenzen tussen on- en offline volledig vervaagd. Via hun mobiele telefoons maakt het publiek onderdeel uit van de chatfora, waar de geïsoleerde Samy zich op begeeft. Volg je hem into the Rabbit Hole? Of blijf je erbuiten?

Interactieve voorstelling

In seizoen 2022-2023 werd de internationale versie van Rabbit Hole gemaakt, in een coproductie van de Toneelmakerij met Akademie für Theater und Digitalität uit Dortmund, het Oostenrijkse Schäxpir Festival en het Ars Electronica Centrum in Linz, waar de wereldpremière plaatsvond op 17 juni 2023. Voor het interactieve gedeelte van de voorstelling werken de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck samen met het Innovation:Lab van Theater Utrecht.

Rabbit Hole maakt onderdeel uit van het Europese project ACuTe, een samenwerking tussen 14 partners uit 10 landen, over nieuwe technologie en theater en wordt mede gefinancierd door Creative Europe.

Highlights

  • Publiek neemt – met zijn eigen mobiele telefoon – op unieke wijze deel aan de voorstelling.
  • Imponerend digitaal decor trekt je mee in het virtuele konijnenhol.
  • Een actueel thema: de rol van de online-wereld in complottheorieën.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn