Kriebelbeestjessafari

  • en 7 andere data
  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Outdoor
Kriebelbeestjessafari

Tijdens deze tocht neemt de natuurgids je mee het Nationale Park in. Je weet nooit exact waar je naar toe gaat en wat je tegen gaat komen maar dat je kriebelbeestjes gaat treffen, staat wel vast.

De Veluwse natuur zit vol dieren waarvan sommige, zoals het edelhert en het zwijn, zo groot zijn dat je ze nauwelijks over het hoofd kunt zien. Hoewel de grote dieren heel imposant zijn en een belangrijke rol spelen in de kringlopen in het Park, vergeten we soms wel eens hoe belangrijk de kleinere dieren zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een handvol gezonde bosgrond meer levende organismen bevat dan er mensen op aarde zijn? Ook de iets grotere dieren zijn overal in het Park goed te vinden, achter een stuk boomschors of onder een stapel bladeren kom je bijna altijd wel iets tegen. Tijdens deze excursie hebben we extra oog voor deze vliegende, kruipende en kriebelende diertjes en hun belangrijke rol in de natuur. Waar wonen ze, wat eten ze en wie of wat eet hen? De tocht kan langs verschillende plekken in het Park gaan: naar het bos, het stuifzand of bijvoorbeeld de hei.

Praktische informatie

Data: alle zondagen van 7 juli tot en met 25 augustus 2024

Tijdstip: 13.00 tot 15.00 uur

Locatie: start bij het Museonder

Reserveren is verplicht

Tip: Tijdens deze excursie is veel te ontdekken en een vergrootgras of loeppotje kan daarbij een leuk hulpmiddel zijn. Heb je die nog niet, dan helpt de Parkwinkel je daar graag aan.

    Tags:

  • Kids
  • veluwe
  • zomer

#inapeldoorn