Jan Akkerman & Band

  • GIGANT
  • Muziek & film
Jan Akkerman & Band

Jan Akkerman is al bijna 60 jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Sinds de jaren ’60 maakte hij ruim 25 soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerd. In zijn nieuwe programma MY FOCUS ligt de focus op….FOCUS! De Nederlandse symfonische rockgroep die in de eerste helft van de jaren ’70 als één van de eerste Nederlandse groepen internationaal voet aan de grond krijgt en Jan wereldfaam verwerft.

In MY FOCUS neemt Jan Akkerman je mee in een tijdscapsule met hits als Hocus Pocus, Sylvia, Tommy en House of the King. Ook speelt hij hoogtepunten uit zijn solocarrière, met tijdloze songs als Streetwalker, Am I Losing You en Tommy’s Anniversary. Hij wordt begeleid door zijn vaste band, bestaande uit Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas).

https://www.youtube.com/watch?v=UBGxYfQ7Gy0 https://www.youtube.com/watch?v=g4ouPGGLI6Q

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn