Herriemakers

  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Herriemakers

De Herriemakers is een muziektheatervoorstelling die gaat over de vraag die elk kind tot uit den treure te horen krijgt: wat wil je later worden? Een voorstelling gespeeld door de vier saxofonisten van het Ardemus Quartet die samen met de voice-over, het bewegende beeld, het licht, het decor en de kostuums de voorstelling compleet maken. 

Vier vrienden, de Herriemakers, woonden in een tent. Ergens in Nergens. Niet omdat ze zo graag in een tent wilden wonen, maar omdat ze nergens anders konden wonen. Vanwege de HERRIE. Ze maakten HERRIE. En daar hielden de andere mensen niet van. En ze waren ook een beetje raar. Daar hielden de andere mensen ook niet zo van. Dus kwam op een dag de burgemeester en die zei: wegwezen. En alle andere mensen riepen: wegwezen! En dus woonden ze nu in een tent. Ergens in Nergens.

Om Ergens heen te kunnen zien de Herriemakers maar 1 oplossing: ze moeten iets worden, het liefst rijk en/of beroemd.
Ze onderzoeken de meest uiteenlopende beroepen die hun een uitweg uit Nergens moeten bieden. Want wat kun je allemaal niet worden? Vader, Influencer, Verliefd, Directeur van een circus waar alles omgekeerd gaat. Totdat 1 Herriemaker de Baas wil worden en de Herriemakers bijna het belangrijkste verliezen wat ze hebben: elkaar.

De Herriemakers schakelt tussen humor en ernst, tussen spanning en hilarische momenten, zowel muzikaal als in de relatie tussen de Herriemakers onderling.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn