Fay Claassen Band

  • Theater & Congres Orpheus
  • Muziek & film
Fay Claassen Band

Powervrouw van de jazz, Fay Claassen, is één van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland en behoort tot de Europese top. Fay staat bekend als muzikaal fenomeen vanwege haar indringende stemgeluid, elegantie en fijnzinnigheid. 

Fay bracht tijdens haar carrière 10 studio-albums uit en tourde door Europa en Azië. Ze is veelvuldig vergezeld en gevraagd door beroemde gastsolisten (Toots Thielemans, Mike Stern, Paquito D’Riviera, David Linx) en arrangeurs (Vince Mendoza, Ivan Paduart, Michael Abene, Bob Brookmeyer). Ook was ze te gast bij gerenommeerde bigbands en orkesten, van het Metropole Orkest, Brussels Jazz Orchestra, WDR Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw tot het Residentie Orkest. Met laatstgenoemde verschijnt binnenkort een nieuw album. 

Fay Claassen is bekroond met prestigieuze (inter)nationale muziekprijzen. Ze ontving een Gouden Plaat, een nummer-1 notering in de ‘All About Jazz’ critics poll voor ‘Best Jazz Vocal Album’ en de Chet Baker Award voor Two Portraits of Chet Baker. Voor haar plaat Red Hot & Blue kreeg ze een Grammy pre-nominatie voor ‘Best Jazz Vocal Album’. 

In 2022 won ze haar vierde Edison Jazz Award voor het 10-delige album Fay Live, met niet eerder uitgebrachte live-registraties ter ere van haar 25-jarig jubileum. 

Met haar Fay Claassen Band presenteert ze haar nieuwe album dat begin oktober 2024 zal verschijnen. Natuurlijk zal er ook materiaal van haar jubileum album gespeeld worden.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn