Esther Van Hees door het stof

  • Theater & Congres Orpheus
  • Muziek & film
Esther Van Hees door het stof

Ter voorbereiding van haar nieuwe album gaat de Vlaamse zangeres Esther Van Hees door het stof en dat doet ze niet alleen. Samen met producer/archivaris Frank Jochemsen (van onder anderen het Nederlands Jazz Archief en de podcast De Rob Touber Sound) heeft ze repertoire geselecteerd uit de omvangrijke schatkist van het Nederlandstalige luisterlied.

Liederen die door helden als Willem Nijholt, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox en Jenny Arean subliem gebracht werden in de jaren zestig en zeventig en soms sinds die tijd een laagje stof hebben verzameld op vergeten banden in archieven en kelders worden herontdekt en nieuw leven ingeblazen.

Esther werkt toe naar een album met dit repertoire en wil zorgvuldig uittesten wat het beste werkt bij haar stem en voor de toehoorders. Daarom doet ze een try-out tour met meesterpianist Bert van den Brink. Er komt sowieso werk voorbij van componisten en schrijvers als Friso Wiegersma, Drs. P, Della Bosiers, Jaap van de Merwe en Ruud Bos.

“Van ingetogen tot jazzy tot uitbundig, met de energie van een vrouwelijke Jacques Brel. Er zijn stemmen die zich onderscheiden, die onmiddellijk aangrijpen en niet meer loslaten. Er zijn zangeressen en er zijn zangeressen. Van Hees behoort tot de buitencategorie chansonnières.”

Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB)

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn