De Jachthuis Struinexcursie

  • en 6 andere data
  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Outdoor
De Jachthuis Struinexcursie

Ontdek de verrassende landschappen tussen het centrum en Jachthuis Sint Hubertus tijdens deze gecombineerde fiets- en wandeltocht.

Vanaf het Museonder vertrek je met de natuurgids per Witte Fiets richting Jachthuis Sint Hubertus. De parkachtige inrichting van de tuinen, bossen en vijvers werd door Berlage ontworpen om volledig aan te sluiten op de beleving van het Jachthuis. 

In de Theekoepel van het Jachthuis word je voorzien van een koffie of thee of een ander drankje. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het Jachthuis, de vijvers en de verscholen gelegen meditatietuin. Vanaf het Jachthuis ga je te voet terug waarbij u meermaals het gebaande pad verlaat. De in cultuur gebrachte omgeving rondom het Jachthuis gaat richting het centrum over in nattere natuur die voor een deel ontwikkeld wordt als zogeheten paludicultuur. Hier leiden natte omstandigheden en geselecteerde aanplant van waterminnende boomsoorten tot het ontstaan van een vochtig ecosysteem en een grotere biodiversiteit.

Dit deel van het Park bevat veel oude beuken- en eikenlanen waar oudere bomen met verminderde conditie volop ruimte bieden aan nestelende vogels, eekhoorns en marters. 

Praktische informatie

Locatie: start bij het Museonder

Prijs: € 10,50 (inclusief drankje in de Theekoepel, exclusief entree Park) Reserveren is verplicht.

Let op: In verband met de kans om wild te zien is het bij deze excursie niet toegestaan om een hond mee te nemen

    Tags:

  • veluwe

#inapeldoorn