Bronstexcursie Nationaal Park de Hoge Veluwe

  • en 8 andere data
  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Evenementen
Bronstexcursie Nationaal Park de Hoge Veluwe

In de bronsttijd strijden de herten om de gunst van de hinden. Het imponeren van hun rivalen met lichaamskracht en bronstroep, het burlen, is een indrukwekkend schouwspel. De kans om dit spektakel te beleven in één van de niet voor algemeen publiek toegankelijke wildobservaties is groot.

Deze wandelexcursie start vanaf het Museonder in het centrum van het Park. U krijgt eerst een film over edelherten in het klaslokaal van het Museonder te zien. Let op: vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum waar het Museonder zich bevindt. 

Om de bronst ongestoord te laten verlopen, zijn er in de maand september extra rustgebieden ingesteld voor het wild. Hierdoor zijn enkele wandel- en ruiterroutes niet bereikbaar of toegankelijk.

Vanwege de enorme belangstelling zijn de begeleide bronstexcursies altijd snel volgeboekt. Natuurlijk kunt u zelf het schouwspel van de bronst ook op eigen gelegenheid opzoeken. Kijk op de kaart op de website voor de publiekstoegankelijke wildobservatieplekken. Op deze locaties is de kans op het zien van burlende herten het grootst. 

Praktische informatie

Data: alle maandagen en dinsdagen in september

Tijdstip: 17.00 – 19.30 uur 

Start: Museonder

Reserveren is verplicht. Deze activiteit kan vanaf medio juni worden geboekt.  

Let op: In verband met de kans om wild te zien is het bij deze excursie niet toegestaan om een hond mee te nemen

Tip: neem een verrekijker mee

    Tags:

  • september
  • veluwe

#inapeldoorn