Belgische Bliksem: STAKE + Captain Kaiser + Peuk

  • GIGANT
  • Muziek & film
Belgische Bliksem: STAKE + Captain Kaiser + Peuk

Wij gluren heel graag bij onze zuiderburen voor de lekkerste gitaarbands. Op 25 oktober presenteren we 3 namen die je wat ons betreft echt móet leren kennen!

STAKE

STAKE, opgericht onder de naam Steak Number Eight, is een postmetal- en noiseband uit Gent. De band brengt een indringende mengeling van postrock en sludgemetal en is beïnvloed door bands als Pelican, Isis, Sunn O))) en Amenra. In 2022 verraste de band met album Love, Death and Decay. En liefde, dood en verval zijn precies de thema’s waar deze plaat rond is opgebouwd. De Gentse beukers gooien alle conventies overboord.

Captain Kaiser

De heren van Captain Kaiser zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhonk naar de poppodia, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Met hulp van van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) spuwt de groep pakkende melodieën en klinkt rijp en rauw. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

Peuk

Een peuk is iets wat je achteloos wegsmijt of kapot stampt, nadat je er genot van hebt gehad. Korte halen, lange trekken, tot diep in je longen en in je brein. En dan naar de grond ermee, op naar de volgende rush. Laat net dat ook de muziek van Peuk omschrijven. Dit Limburgse trio legt graag een laag teer op je ziel en is bij beluistering even verslavend als nicotine. Denk Hole, denk Pixies, denk Sonic Youth, denk The Breeders.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn