EK Beachvolleybal

Het EK Beachvolleybal komt deze zomer naar Apeldoorn! Apeldoorn is één van de drie speelsteden  in Nederland. Van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 augustus wordt het Marktplein in Apeldoorn wordt één groot feestelijk beachvolleybal terrein.

Het EK Beachvolleybal is het eerste grote kampioenschap ná de Olympische Spelen in Parijs, waar TeamNL ook met de beachvolleybalteams hoge ogen hoopt te gooien. Aan het EK Beachvolleybal 2024 in Nederland doen 128 spelers (mannen en vrouwen) uit meer dan twintig landen me.

Apeldoorn (beach)volleybalstad

Apeldoorn heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk geprofileerd als ‘(beach)volleybalstad’. Tijdens het EK Beachvolleybal in 2018 was Apeldoorn één van de speelsteden. Tijdens het WK Volleybal Dames (indoor) in 2022 was Apeldoorn de stad waar de finalewedstrijden plaatsvonden.

Speciaal voor het EK Beachvolleybal wordt in het centrum een stadion gebouwd met daarin een zandveld.

Scoor je ticket!

Scoor je ticket voor één van de wedstrijden in Apeldoorn. Sla snel toe en wees verzekerd van de beste plaatsen! Voor kinderen t/m 12 jaar zijn er speciale tickets van € 7.50,-

Koop ticket >>

Zet jezelf op de foto in de photobooth en ontdek overig entertainment in Apeldoorn

Naast het stadion op het Marktplein kun je terecht voor heerlijke versnapering en de Apeldoorn Photobooth. Laat je gratis vastleggen voorafgaand aan het evenement en neem dit blijvende souvenir mee naar huis! Daarnaast wordt er ook overig entertainment ingezet waaronder steltenlopers die door de stad lopen en ook voor het stadion aanwezig zullen zijn. Benieuwd wat er tijdens de wedstrijddagen nog meer te doen is in Apeldoorn? Bekijk dan onze uitagenda boordevol tips.

Speelschema Apeldoorn

Di 13 aug  I 18:00 – 22:00 uur: Opening – Poulefase (V)

Wo14 aug I 09:00 – 14:00 uur: Ochtendsessie – Poulefase (M+V)

Wo 14 aug I 15:00 – 22:30 uur: Middag en avondsessie (M+V)

Do 15 aug I 11:00 – 15:00 uur: Ochtendsessie – Poulefase (M+V)

Do 15 aug I 16:00 – 23:00 uur: Middag & avondsessie – Poulefase (m) & Round of 24 (V)

Vr 16 aug I 12:30 – 16:30 uur : Middagsessie – Round of 14 (M) & Achtste finales (V) Vr 16 aug I 20:00 – 22:00 uur: Avondsessie- Achtste finales (M) en Kwartfinales (V).

Dikgedrukt: in deze sessie komt er minimaal één Nederlands team in actie.

Bekijk het schema van de spelers in de poulefase in Apeldoorn >> 

Overige Speelsteden

Naast Apeldoorn zijn Arnhem en Den Haag gaststad voor het EK Beachvolleybal. De (halve) finales worden gespeeld op het strand van Scheveningen.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.volleybal.nl/ek-beachvolleybal-2024

Side-event programma EK beachvolleybal

#inapeldoorn